Válasszunk kisebb kapacitású, de nagyobb tudású pendrive-ot!

forrás Prim Online, 2009. február 26. 18:22

A hazai vásárlók zöme még félig sem használja ki új USB kulcsainak tárolókapacitását, miközben számos, a nagy kapacitásnál sokkal hasznosabb funkció iránt a kereslet még mindig mérsékelt – derül ki a SanDisk hazai forgalmazója, a Hama Magyarország adatai alapján.

A vásárlók zöme mindössze 50-60 százalékát használja új − egy éven belül − vásárolt pendrive-ja kapacitásának, miközben számos, kisebb kapacitás mellett azonos áron elérhető szolgáltatásra még alig van kereslet − hívta fel a figyelmet Prohászka Ottó, a Hama vezetője. Bizonyos szakmáknál és igényeknél valóban szükség lehet 32, vagy 64 Gb tárkapacitásra, ám az átlagfelhasználónak nem feltétlenül van igénye rá, hogy állandóan 6-8 DVD filmet tartson magánál.

Ezzel szemben sokaknak jöhetnének jól például idegen gép használatakor a portable alkalmazások, amik anélkül nyújtanak teljes funkciójú és biztonságos programokat (kép- és szövegszerkesztő, böngésző, chatprogram stb.), hogy azokat telepíteni kellene az adott számítógépre. Ezeket azonban csak megfelelő pendrive-okról indíthatjuk el.

Szintén hasznos tulajdonság a beépített vírusvédelem, mely nem hagyja, hogy akár íráskor vagy olvasáskor fertőzött állományok kerüljenek a gépre. Ennek fontosságát sokan lebecsülik, pedig ma az informatikai fertőzések második leggyakoribb forrása az internet után éppen a pendrive.

Gyakran jelent gondot az is, amikor egy elvesztett USB kulcs bizalmas adatokat tartalmaz. Ez elsősorban a vállalkozásoknál gyakori, de magánfelhasználók is vihetnek magukkal olyan képeket vagy fájlokat, amelyeket nem szívesen mutatnának meg idegeneknek. Erre is létezik megoldás, hiszen már 256 bites AES titkosítással is kaphatók gyakorlatilag feltörhetetlen pendrive-ok.

Ezzel a lehetőségek még nem merültek ki. A SanDisk és a CheckPoint közötti együttműködésnek köszönhetően olyan eszközök is elérhetők, amelyek a virtuális munkakörnyezetek létrehozását támogatják. Bármely idegen helyen, egy jelszó megadásával létrehozhatjuk jól ismert vállalati IT környezetünket a szerver és egyéb hozzáférésekkel együtt, és a munka végeztével, az eszköz eltávolításával ennek semmi nyoma nem marad, a cég rendszere továbbra is biztonságban van.

A fenti példákból talán jól látszik − zárta szavait a vezető −, hogy ma már egy pendrive messze több, vagy több lehet, mint egyszerű adathordozó. Az átlagfelhasználók számára a tárkapacitás nagysága helyett kisebb kapacitású, de nagyobb tudású pendrive választása lehet a bölcs döntés.

Kulcsszavak: pendrive SanDisk HAMA

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50