BSA-vizsgálathoz vezet az alkalmazottak bosszúja

Genda Csongor Zoltán, 2009. április 4. 17:15

A szoftverrendészeti vizsgálatok megszaporodását idézte elő Spanyolországban a gazdasági válság miatti elbocsátási hullám.

A vállalatok kénytelen-kelletlen meg kell hogy váljanak alkalmazottaik egy részétől, ugyanis az életben maradás a tét. A kenyér nélkül maradt emberek azonban nem mindig belátóak, és hajtja őket a károkozó tettekre sarkalló bosszúvágy. Spanyolországban például 27%-kal megemelkedett a BSA-nál a feljelentések száma, az anonim bejelentők többnyire elbocsátott alkalmazottak. Igaz, az illegális szoftverhasználatra nincs mentség, azonban egy több tízezer eurós büntetés csődközeli helyzetbe sodorhatja az amúgy is csak vegetáló vállalkozókat.
A BSA ezért azt javasolja a cégvezetőknek, hogy minél előbb szerezzék be a szükséges licenceket, hogy egy esetleges vizsgálat során ne kelljen szembenézniük a tetemes bírsággal. Spanyolországban azért nőtt meg ilyen mértékben a bejelentések száma, mert európaszerte itt a legnagyobb a munkanélküliség, a munkaképes lakosság 15.5%-ának nincs hivatalos munkahelye.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05