Távhozzáférési megoldás munkaállomásokhoz

forrás Prim Online, 2009. május 7. 16:35

A Fujitsu Technology Solutions bemutatta munkaállomásokhoz fejlesztett új távhozzáférési megoldását. A CELSIUS család minden modelljénél elérhető PC-over-IP technológiával a gépek beilleszthetők a központosított asztali gépes környezetbe.

Ha például a fizikai munkaállomás a vállalat adatközpontjában vagy szervertermében működik, a felhasználó a világ bármely pontjáról, íróasztaláról hozzáférhet annak erőforrásaihoz a CELSIUS Remote Access portálon keresztül. Egy szabványos IP-hálózati (pl. LAN vagy WAN) csatlakozáson keresztül megtekintheti és szerkesztheti az adatokat, hasznosíthatja a teljes grafikus teljesítményt és a munkaállomás komplett funkcionalitását.

A CELSIUS Remote Access technológia a munkaállomásba telepítendő CELSIUS Remote Access host-kártyából és a CELSIUS Remote Access asztali portálból áll. A felhasználó íróasztalán elhelyezendő portál súlya 86 dkg, magassága 22,6 cm, szélessége pedig 4,5 cm. Felhasználója maximális számítási és grafikus teljesítményt élvezhet kellemetlen mellékhatások – pl. ventilátorzaj és hő termelődés – nélkül.

Ez a használati forgatókönyv a virtuális munkahelyhez hasonló előnyöket ígér. Az adatok tárolása és a rendszer adminisztrálása itt sem helyben, hanem az adatközpontban zajlik. Mivel a felhasználó nem fér hozzá a merevlemezhez, csökken a vírusfertőzés és az adatvesztés kockázata. A rendszerek sérülés és lopás ellen is védettek – ami főként iskolai vagy felsőoktatási környezetben fontos szempont.

A CELSIUS Remote Access technológia különösen hasznos lehet olyan környezetekben, ahol több (akár nemzetközi) szolgáltató dolgozza fel a kényes vállalati adatokat. Előfordulhat például, hogy a cég több nemzetközi mérnöki irodával és tervezőstúdióval is együttműködik egy fejlesztési projektben. A távhozzáférési megoldás használata esetén a szolgáltatók akár New Yorkból, Rióból vagy Tokióból közvetlenül hozzáférhetnek az aktuális adatokhoz, de nem másolhatják le, törölhetik vagy módosíthatják őket. Így a szellemi tulajdon védelme garantált. A rendszer megkönnyíti az együttműködést az olyan országok szolgáltatóival és dolgozóival, ahol gyakran akadékoskodik a vámhatóság, hiszen maguk az adatok még virtuális értelemben sem lépik át az országhatárt – mindvégig az adatközpont archívumában maradnak. A CELSIUS Remote Access technológia a hagyományos távoli munkaállomásokhoz és a nagy grafikus teljesítményigényű tervezési feladatok kiszervezéséhez is ideális megoldás.

A CELSIUS Remote Access host-kártya egyszerűen integrálható a meglévő CPU-architektúrákba. A kártya a teljes asztali környezetet kódolja, és az IP-hálózaton (pl. a vállalati LAN-on) keresztül valós időben a CELSIUS Remote Access asztali portálra továbbítja. A PC-over-IP™ rendszer valamennyi felhasználója teljes értékű PC-teljesítményt és használati jellemzőket vehet igénybe, ugyanakkor élvezheti a központosított számítástechnika előnyeit.

A Remote Access portál egyszerre két kijelzővel tud együttműködni. A munkaállomás-csatlakozás támogatja a Dual DVI kimenetet, 1920 x 1200 felbontás mellett – ami a legfejlettebb grafikus feladatok követelményeinek is megfelel. A portál használatához nem szükséges meghajtó program vagy operációs rendszer. Működése rendkívül energiahatékony, mégis ugyanúgy futtatja az alkalmazásokat, mint az eredeti számítógép.

A CELSIUS Remote Access megoldás már jelenleg is megrendelhető mindegyik CELSIUS munkaállomáshoz. Nettó ajánlott végfelhasználói ára 125.000 forint.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05