Egy amerikai egyetemen kötelező az iPhone

Genda Csongor Zoltán, 2009. május 12. 16:33

Az egyik amerikai felsőoktatási intézmény újságíró karára való bekerülés ősztől csakis akkor lehetséges, ha a jelentkezők rendelkeznek az Apple valamelyik hordozható médialejátszójával.

A Missouri University médiatudományok fakultása 2005-től előírja a WLAN-képes laptopok használatát az előadásokon, a következő tanévtől viszont már egy iPhone-al vagy iPod Touch-al is ki kell bővíteniük a diákoknak a digitális eszközpalettát. Brian S. Brooks, a felsőoktatási intézmény dékánja a közelmúltban megjelent tanulmányokra hivatkozva elmondta, hogy a fiatalok háromszor több információt jegyeznek meg, ha másodszor is meghallgatják az előadásokat, ezért az egyetem vezetősége úgy döntött, hogy a tananyagot Podcast-ek formájában elérhetővé teszik az iTunes-on, és a diákok onnan letölthetik majd a hanganyagokat. Természetesen az audiófájlok lejátszására más médialejátszó készülék is alkalmas, a dékán viszont mégis az Apple-termékek megvásárlását tanácsolja, mert az intézet területén üzemelő számítástechnikai szaküzletnek exkluzív szerződése van a cupertinoi számítógépgyártóval, így az egyetemisták jelentős árkedvezménnyel juthatnak hozzá a szükséges eszközökhöz. A rászorulókat ráadásul anyagi támogatásban is részesíti a rektori hivatal.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Audi Development Camp idén nyáron is várja a jövő mérnökeit a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria közös szervezésű Audi Development Camp elnevezésű nyári képzése idén augusztusban is várja a szakmai fejlődésre és kihívásokra vágyó mérnök- és közgazdászhallgatókat. Az egyhetes, angol nyelvű programon a magyar és nemzetközi fiatalokból álló csapatoknak ezúttal egy elektromos hajtáslánccal kapcsolatos projektfeladatot kell megoldaniuk.

2024. május 12. 13:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36