Mobiltelefon HD felbontású videokamerával

Kiss Ádám Zoltán, 2009. május 23. 08:50

A Hitachi Wooo sorozatának legújabb darabja példátlan módon 720p HD felbontású videofelvétel készítésére is képes lesz, napokon belül meg is jelenik Japánban.

A digitális fényképezőgépek és mobiltelefonok integrációja gőzerővel folyik napjainkban, ám most nyilvánosságra kerültek az első standfotók a már valóban használható videokamerát is magában foglaló első modellről. A Hitachi Wooo termékcsaládja eddig is a képalkotásra koncentrált, az új Hi-Vision Wooo azonban az eddigiekre is rá tesz egy lapáttal 1280 x 720 pixeles videofelvételi képességével. A készülék egy 5 megapixeles szenzor köré épült, tartalmazza a nagyfelbontású képtovábbítás alapcsatlakozóját, a HDMI kimenetet, és természetesen a fájlméretek miatt a microSDHC bővítőhely sem maradhatott ki a modellből. Az egyelőre ismeretlen vételárért egy valódi 720p kamerát kapunk meglehetősen karcsú kiszerelésben, egy mobiltelefonnal egybeépítve. További részletek egyelőre nem ismeretesek, mert a készüléket félig-meddig meglepetésnek szánták. A Wooo Hi-Vision ugyanis nem kísérleti modell, hanem sorozatgyártású készülék, mely megelőzve a szintén 720p videóra készülő Samsung Omniát, már hétfőn megjelenik a japán KDDI mobiltelefon szolgáltató nyári kínálatának bemutatásakor. Európai, vagy amerikai bemutató időpontról még nincs információ, de  a fejlődés a túltelített, és most először nem csak lassuló értékesítésekkel, de tényleges visszaeséssel küzdő mobil szektorban megállíthatatlan, így már most borítékolható, hogy hamarosan a többi gyártó is sorra bejelenti hasonló modelljeit.

 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09