Negyedével-ötödével csökkent a távközlési piac

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 10. 10:13

A magyar távközlési piac, hasonlóan az európaihoz, az első negyedévben 15-20 százalékkal csökkent - mondta Frederic Boone, a telekommunikációs megoldásokat nyújtó Aastra kelet-közép-európai igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette: azt egyelőre nem lehet megmondani, hogy az év hátralévő részében hogyan alakul a piac.

Az igazgató kifejtette, az Aastrának sikerült szinten tartani, növelni az eladásait. A társaság helyzetét jól mutatja, hogy az idén az első negyedévben 14,1 millió kanadai dollár nettó eredményt ért el, szemben az egy évvel korábbi 5,3 millió dollárral.

Az igazgató a növekedést azzal is magyarázta, hogy a vállalat az elmúlt években, részben a felvásárlások révén, olyan széles termékpalettát alakított ki, amely iránt világszerte van kereslet.

Hozzátette, a cég arról is meg tudja győzni a partnereit, hogy válság idején is fejleszteni kell a rendszereiket azért, hogy megtartsák ügyfeleiket, illetve felkészüljenek a krízis utáni időkre. Ezen túlmenően a vállalat maga is alkalmazza azokat a technológiákat, amelyekről azt állítja, hogy költséghatékonyak.

Az eseményen Kolláth Gábor, az Aastra Magyarország képviseletének vezetője közölte, három év alatt öt százalékponttal szeretnék növelni részesedésüket a magyarországi kis- és középvállalati távközlési alközponti piacon.

A több mint 100 országban jelen lévő, 2600 alkalmazottat foglalkoztató kanadai vállalat a 100 alatti vonalszámú távközlési alrendszerekben az első a térségben, de Magyarországon a kis- és középvállalati szegmensben a legnagyobb, 28,6 százalékos részesedése a Panasonicnak van, míg az Aastra 6,2 százalékot mondhat magáénak.

Kolláth Gábor ezért úgy vélte, a cég jelentős növekedés előtt áll, amit részben azzal támasztott alá, hogy termékeivel és megoldásaival minden szegmenst ki tud szolgálni.

A társaság internetkörnyezetben működő megoldásai már a néhány fős irodáknak, panzióknak, orvosi rendelőknek is rugalmasan kielégíti a folyamatosan változó, mobilitást is támogató telekommunikációs igényeit.

Kolláth Gábor elmondta, a kialakult gazdasági válság még kedvezhet is telekommunikációs ágazat fejlődésének, mivel a vállalatok dolgozói költségtakarékosság miatt kevesebbet utaznak majd, s többet kommunikálnak nagysebességű, ezen belül mobilhálózatokon keresztül.

Kolláth Gábor közölte, iparági tapasztalatok szerint a jó kommunikációs rendszerek növelik a vállalatok hatékonyságát, s ezért szerinte a magyar cégek az idén is vásárolnak új távközlési megoldásokat. Ezzel összefüggésben aláhúzta, az Aastra az idén az első negyedévben megismételte a tavalyi első három havi eredményeit, ami egy 15-20 százalékkal csökkenő piacon jónak mondható.

A magyar piacon 2003 óta jelen lévő vállalat eladásai tavaly kétszámjegyű növekedést értek el, miközben a teljes piacé csak egy számjegyű volt. A képviseleti vezető ennél konkrétabb számokat nem közölt arra hivatkozva, hogy az Aastra tőzsdei cég, s belső szabályzata tiltja a pontosabb leányvállalati adatok kiadását.

Kulcsszavak: Aastra távközlés

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14