11 millió Safari 4 letöltés három nap alatt

Milkovits Gábor, 2009. június 12. 20:14

Az Apple állítása szerint három nap alatt 11 milliószor töltötték le a felhasználók a társaság új Safari 4 böngészőprogramját, ami mindenképpen sikernek számít a kiélezett piacon.

A hír már csak azért is sikernek könyvelhető el, mert a letöltők több mint a fele, 6 millió ember Windows platformra telepítette a szoftvert. A Safari 4-et már a februári béta kiadásakor úgy jellemezte az Apple, hogy minden riválisánál gyorsabb, többek között Nitro Javascript motorja révén. Ami a funkciókat illeti, említést érdemel a „Top Sites” megoldás, amely egy fül alatt rendezi a kedvenc weboldalakat, akárcsak az Opera kezdőlapja. A fülek megjelenítése a böngészőablak felett („Tabs on Top”) a Google Chrome-ot idézi, míg az intelligens címsor és keresőmező a Firefox-hoz teszi hasonlatossá a programot. Az új Safari-programban a „Cover Flow” révén az összes böngészési előzmény visszakereshető, illetve a könyvjelzők között is lehet keresést eszközölni.

Említést érdemel még a HTML 5 webes szabvány támogatása, illetve az a tény, hogy elsőként ez a böngésző ment át (bétaként) a webes szabvány-kompatibilitást vizsgáló Acid 3 teszten, nem sokkal megelőzve az Opera legújabb változatát. A szoftver letölthető a Letöltés.com-ról, a http://letoltes.prim.hu/letoltes/program/72294/ címről.

Kulcsszavak: Safari böngésző

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50