Asus EEE Top: minden egyben

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 4. 19:17

Az Asus EEE PC Top jellemzői: érintő képernyő, széles mobilitás és csendes működés, az érintő képernyőre optimalizált alkalmazások jól használható mini számítógéppé teszik, lakásba vagy irodába.

A nagy dolog ebben a kis számítógépben az érintéssel vezérelhető kijelző. Könnyen irányíthatóak az érintésre optimalizált alkalmazások, mindent ugyanúgy elvégezhetünk a képernyőn ujjnyomással, mint az asztali gépen egérrel. A család minden tagja számára egyszerűen irányíthatóvá válnak a programok, még azok számára is, akik nem kezelik otthonosan a számítógépet. Hagyhatunk egymásnak üzeneteket, szörfözhetünk a világhálón, vagy akár rajzolhatunk kis ábrákat a csevegőprogramba. Ahhoz, hogy az EEE Top rendelkezésünkre álljon, csak be kell dugni a hálózati aljzatba. Ugyanilyen egyszerűen össze is csomagolható és a lakás másik pontján újra üzembe helyezhető. A Windows Easy Mode azok számára is használhatóvá teszi a PC-t, akit egyáltalán nem jártasak ebben, a legáltalánosabban használatos alkalmazások egy felhasználó barát kezelőfelületről érhetőek el.
 
 Az EEE PC Top gyakorlatilag egy vékony TFT monitorból áll, de szinte mindent tud, amit egy otthoni asztali számítógép. Az internetre vezeték nélkül, WiFi 802.11n szabványú hálózati kártyával csatlakozhatunk. A kényelmes netes kommunikációhoz 1,3 megapixeles webkameránk és beépített mikrofonunk van, a hűtése kiváló és a működése nagyon csendes, 26 dB alatt marad, így nem zavar a nappaliban, ha TV néznénk vagy zenét hallgatnánk. Az EEE Top beszerelt hangszórói 5.1 térhatású hangot nyújtanak a 16:9-es, szélesvásznú kijelzőn megjelenő képéhez. Az Asus Splendid Video technológiája az EEE PC képernyőjén is élethű színeket és elmosódás mentes mozit produkál. A grafikát teljesítményt az ATI Mobility Radeon HD3450 videokártya biztosítja, a mi akár egy egyszerűbb 3D-s játékhoz is elegendő.
 
Technikai felszereltsége:
 

  • Operációs rendszer: Microsoft Windows Xp
  • Processzor: Intel Atom N270
  • Memória: 1GB DDR2
  • Háttértár : 160GB HDD
  • Kijelző: 15,6"-os érintőképernyő LCD
  • Chpikészlet: 945 GSE
  • Video vezérlő: integrált
  • Hangkártya: 5.1 audio
  • Hálózat: 10/100/1000 ethernet (RJ45), WLAN
  • Beépített kártyaolvasó: SD/SDHC/MS/MS Pro
  • USB kapu: 6 db USB2.0 kapu
  • Webkamera: 1,3 MPixel
     
Kulcsszavak: Asus notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Teljesítmény, sebesség és tartósság egy dinamikus autóversenyt idéző bemutatóban

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 14:36

A nyaralás információbiztonsági és adatvédelmi veszélyei

A nyilvános Wi-Fi hálózatok kényelmes megoldást kínálnak az internethez való csatlakozáshoz nyaralás során is, de komoly biztonsági kockázatot is jelentenek. A nyilvános hálózatokon való adatátvitel könnyen lehallgatható, így az érzékeny adatok, mint például banki információk, bejelentkezési adatok és személyes információk veszélybe kerülhetnek.

2024. június 5. 11:29

PocketBook Verse Pro Color: kompakt e-olvasó színes kijelzővel

Színesben is jobb képfelbontással érkezik a PocketBook legújabb elektronikus könyvolvasója. A kompakt méretű Verse Pro Color vízálló, támogatja a hangoskönyveket és a Bluetooth-kapcsolaton keresztüli felolvasást, teljesítményét pedig immár négymagos processzor biztosítja.

2024. június 4. 11:29

Tárolási- és hálózati megoldásokat mutat be a QNAP

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési és tárolási megoldások vezető innovátora részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2024-en (Nangang Exhibition Center, 1-es csarnok, J0628 stand), hogy átfogó informatikai megoldásokat mutasson be, beleértve az AI-alapú fájlkezelést és felügyeletet, a magas rendelkezésre állású rendszereket, a myQNAPcloud One felhőtárhelyet, a 25 GbE-s eszközöket és a Thunderbolt 4 NAS-t videószerkesztéshez, a gyártási végrehajtórendszer-megoldásokat (MES) és még sok mást.

2024. június 3. 20:05

Figyelem: Yettel feltöltőkártyások adataira utaznak online csalók

Yettel feltöltőkártyás ügyfeleket célzó csaló weboldal bukkant fel az interneten, melynek célja, hogy megszerezze az egyenlegfeltöltést kezdeményező ügyfelek bankkártya-adatait. A hamis weboldal megtévesztésig hasonlít a szolgáltató eredeti weboldalára, ám a címsorban yettell.com szerepel, azaz két „L” betű és „.com” végződésű a webcím: bár a felület teljes mértékben a Yettel arculati elemeit használja, ebben az esetben átverésről van szó. A Yettel saját mobilinternet-hálózatán kizárta a csaló weboldal elérhetőségét.

2024. június 3. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47