A média akadályt jelenthet a karrierépítésben

Obama a Facebook veszélyeire figyelmeztette az iskolásokat

MTI Sajtóadatbank, 2009. szeptember 10. 08:46

A Facebook és egyéb közösségi portálok veszélyeire figyelmeztette Barack Obama amerikai elnök az iskolásokat a tanévkezdés alkalmából.

Obama szerint a tizenéveseknek különösen ügyelniük kell arra, hogy ne tegyenek fel túl sok személyes információt az internetes közösségi portálokra, mert ezt később még megbánhatják.

Az elnöknek az interneten élőben sugárzott, az iskolásokat kemény tanulásra buzdító beszéde előtt - amelyet egy virginiai gimnáziumban mondott el - néhány tanuló kérdést tehetett fel Obamának. Egyikük arra volt kíváncsi, mit tanácsolna neki, ha ő is elnök szeretne lenni. Obama erre válaszolva tért ki a közösségi portálok veszélyeire.
"Szeretném, ha itt mindenki figyelne arra, hogy mit tesz fel a Facebookra, mert a YouTube korában bármit tesztek, az később valahol elő fog kerülni" - figyelmeztetett.

 Friss amerikai kutatások szerint a közösségi média akadályt jelenthet bizonyos emberek előrejutásában. Ma már a vállalatok csaknem fele pásztáz a közösségi portálokon - közöttük a Facebookon vagy a MySpace-en -, amikor valakinek a felvételéről döntenek. S azokat, akikről a háttérellenőrzés során kiderül, hogy provokatív fotókat helyeztek fel az internetre, ivási vagy drogozási kalandjaikról meséltek, vagy szidták korábbi főnökeiket, kollégáikat vagy ügyfeleiket, általában eltanácsolják az állástól.

 "Az ember fiatalon elkövet hibákat és néhány butaságot" - jegyezte meg ezzel kapcsolatban Obama, aki azt mondta, ő maga is hibázott, amikor iskolás volt, de nem ment részletekbe.

 Az MSNBC tudósítója Obama üzenete kapcsán azt mondta: kemény szavak ezek attól az elnöktől, aki minden korábbi jelöltnél jobban kihasználta az internet hatalmát a választási kampányban. Epésen megjegyezte: legutóbb az elnök környezetvédelmi tanácsadója, Van Jones kényszerült lemondani posztjáról, s ebben döntő szerepe volt egy róla előbányászott régi YouTube-videónak, amelyen nem megengedhető módon szidta a republikánusokat.
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

"Pénz, de honnan? 2024."

Beindultak és egész évben kitartanak az előnyös pályázati kiírások kkv-knak, és sorra hirdetik meg a KAP, az agrárium idei pályázati kiírásait. A "Pénz, de honnan? 2024" roadshow utolsó, budapesti állomásán június 20-án is sok új kedvezményes, támogatott forrást hoznak az előadók Közép-Magyarország kkv-döntéshozóinak és az agrárium szereplőinek.

2024. május 28. 20:37

A fejletlen töltési infrastruktúra lassítja az autóipar elektromos átállását

Sikeres évet zárt a MAGE és a hazai járműipar. Az elmúlt évben a MAGE intenzíven tartotta a kapcsolatot az Európai Autógyártók Szövetségével (ACEA). Ma már az európai szövetséggel egyetértésben az a vélemény, hogy az autóipari vállalatok dekarbonizációs elkötelezettsége mellett, minden tagországi szövetségnek lobbiznia kell, hogy kormányaik támogassák az átállást segítő feltételek biztosítását az EU-ban. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére vonatkozó elvárások teljesítéséhez szükség van egy európai szintű egységes töltési infrastruktúra kiépítésére. Interjú Krisztián Róberttel, a MAGE elnökével.

2024. május 28. 20:16

Szoftverfejlesztő diák nyerte a Nagy Diák TudatosNet Tesztet

Egy debreceni, szoftverfejlesztőnek készülő diák, Tóth Sándor Benedek nyerte az országos Nagy Diák TudatosNet Teszt döntőjét. A 16 éves tanuló több mint 16 ezer indulóból lett az első az országos versenyen, amely célja többek közt az volt, hogy a diákok játszva szerezzenek hasznos ismereteket az internet biztonságosabb használatáról, és meg tudják védeni magukat az ártalmas tartalmaktól.

2024. május 28. 19:00

Tiltás helyett beszélgetés: így válhatunk tudatos digitális szülőkké

Nem kérdés, hogy a mai gyerekek már egy olyan digitális korba születtek, ahol egészen kicsi kortól mindennapossá vált az eszközhasználat. Az internet azonban számos veszélyt rejt magában, amire gyakran sem a gyerekek, sem a szülők nincsenek felkészülve. Bár a kütyühasználat tiltása kézenfekvő lehet, hosszútávon egyáltalán nem megoldás, főleg ha a szülői példán keresztül is ezt látják a gyerekek. De akkor hogyan válhatunk tudatos digitális szülővé? Egyáltalán mik jelentenek veszélyt az online térben? A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány segítségével összegyűjtöttük azokat a hasznos tippeket, amelyeket a mindennapokba beépítve már ma tehetünk gyermekünk online biztonságáért.

2024. május 28. 17:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52