Hangos szövegolvasó készülék az Intel-től

Milkovits Gábor, 2009. november 11. 08:40

Az Intel egy olyan hordozható készüléket hoz forgalomba Amerikában, amely vakok, vagy olvasási nehézségekkel küzdők számára hangosan felolvassa a bevitt elektronikus szöveget.

Hasonló funkció a tengerentúlon oly népszerű elektronikus könyvolvasókban is van, az Intel Reader azonban egy komoly előnnyel bír ezekkel szemben. Az írott szöveget ugyanis nemcsak rátölteni lehet, hanem a beépített nagyfelbontású kamerájával lefényképezett könyv-vagy újságoldalakat is azonnal elektronikus szöveggé alakítja, majd hangosan felolvassa. Ilyenkor az éppen elhangzó szavak/szövegrészek kiemelésre kerülnek a képernyőn megjelenő szövegben, ami főként az amúgy rendesen látó, ám olvasási nehézségekkel küzdő diszlexiások számára lehet előnyös. A vakokat és gyengén látókat külön segíti, hogy a készülék a menüt is hangosan felolvassa. A felhasználók tetszés szerint választhatnak férfi-, vagy női hangot.

Az Atom processzoros Intel Reader-en tárolt szöveges és hangfájlok számítógépre is átmásolhatók, a készüléken pedig van lehetőség mp3 fájlok lejátszására is. Az egyelőre csak angolul tudó Intel Reader először az Egyesült Államokban lesz hamarosan kapható, 1499 dollárért.


 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36