Nehézbűnözők a szoftverkalózkodásban

MTI Sajtóadatbank, 2009. december 7. 09:47

Megduplázódtak két év alatt a kalózszoftvereket jelző riasztások - közölte a Microsoft számítástechnikai cég, amely egyúttal figyelmeztetett: a kalózprogramok jelentős része vírussal fertőzött.

Túl gyakran fordul elő, hogy kalózok valódi informatikai kódokat manipulálnak - fejtette ki David Finn, a redmondi óriáscég kalózkodás elleni részlegének vezetője a Microsoft honlapján közzétett interjúban. Megjegyezte, hogy a kalózok gyakran a programok csomagolását is utánozzák, aminek eredményeként sok fogyasztó nehezen tudja megkülönböztetni az eredetit a hamisított, jogtalan másolattól. Nem ritkán megesik az is, hogy a vásárlók nem az általuk kért és kifizetett alkalmazáshoz jutnak. A szoftverkalózkodás sokkal bonyolultabbá vált az utóbbi években, egyre több nehézbűnöző jelent meg az üzletágban – tette hozzá David Finn.
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50