Update: CRM Revolution a biztosítók számára

Kovács Attila, 2009. december 8. 16:15

"Gondolkodni az ügyfelekről - élni a kapcsolatokat" mottóval üzleti reggelit rendezett december 8-án Budapesten a CRM rendszeréről ismert osztrák Update Software cég magyarországi leányvállalata.

György István, az Update hazai kereskedelmi igazgatója nyitotta meg a beszélgetést, amelyen Pacziga István a Money and More Zrt. nemrég alakult független értékesítési cég ügyvezető igazgatója és Salamon Károly, a MIS Kft. ügyvezetője banki és biztosítási szektorban érdekelt, meghívott tanácsadó vendégek az alábbi kérdéseket vitatták meg: A közvetlen vagy a közvetett értékesítési csatorna kecsegtet nagyobb üzleti eredménnyel? Hogyan lehet összehangolni a bankok/biztosítók, a független értékesítő cégek és az ügyfelek érdekeit? Hogyan tudja egy független értékesítő cég az ügyfél érdekeit képviselni a bankokkal és biztosítókkal szemben? Kié is igazából az ügyfél? Hogyan lehet win-win helyzetet kialakítani? Hogyan segít a CRM rendszer abban, hogy az ügyfelet és elvárásait jobban megértsük, és teljes körű tanácsot adjunk a számára?

A beszélgetés során elhangzott következő néhány fontosabb megállapítást idézünk:

- a nemzetközi átlagnál jobbak a magyar pénzintézeti szektor mutatói;
- a biztosítási értékesítési szervezetek, ma már nem biztos, hogy (mint korábban), a nagy bankokhoz kapcsolódnak;
- új értékesítési szervezetek szólnak bele a piac alakulásába;
- a kockázatvállalási és az értékesítési iparág bizonyos mértékben függetlenedett egymástól;
- a siker fő eleme: ki uralja az értékesítési csatornát;
- csakis a teljesen független (tanácsadó) cég képes csak optimális terméket a bank és biztosító szektorban kínálni;
- előtérbe került az ügyfélportfolió-menedzselés.

Bár a szakmai délelőttnek nem volt célja bemutatni az Update Seven CRM rendszer újdonságait, kérdésemre György István a következőkkel szolgált:
- 2010 január 1-jétől új értékesítési modellt vezet be a cég (Revolution);
- ez egy "Sotware as a Service " típusú szolgáltatás bevezetését jelenti, ami szerint az ügyfél a licencen kívül megkapja a szoftverkövetési díjat és és műszaki támogatást, egy havi fix bérleti díj fejében;
- a Revolution modell eredményeképpen lényegesen lerövidül a bevezetési idő és csökkennek az ügyfél költségei.
 

Kulcsszavak: CRM update software-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59