A PSZÁF jóváhagyta a Magyar Telekom vételi ajánlatát az EPT-re

MTI Sajtóadatbank, 2010. február 4. 09:39

A felügyelet jóváhagyta a Magyar Telekom Nyrt. önkéntes nyilvános vételi ajánlatát az Első Pesti Telefontársaság (EPT) Nyrt. részvényeire; a Magyar Telekom így 100 százalékos tulajdonosa lesz a most 97,2 százalékos tulajdonában lévő cégnek.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerdán tette közzé a honlapján a jóváhagyó határozatot.

A Magyar Telekom január 15-én tett vételi ajánlatot az EPT részvényeire. Az ajánlati ár a névérték, azaz részvényenként 16 300 forint, ami a 2,8 százalékos tulajdoni hányadra vetítve 21,7 millió forintot tesz ki.

Az EPT Nyrt. contact center szolgáltatást és ingatlanvagyon gazdálkodást végez nagyrészt a Magyar Telekom csoport számára, 2009 első kilenc hónapjában az értékesítésből származó árbevétele 642,5 millió forint volt.

A tranzakció célja a vállalatcsoport hatékonyságának és versenyképességének további javítása.

Az ajánlatot el nem fogadó EPT-részvényesek esetében a Magyar Telekom vételi jogának gyakorlása útján kívánja részesedését 100 százalékra növelni az EPT Nyrt.-ben.

Kulcsszavak: Magyar Telekom +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17