Start2 és XL IQ Routes Edition2: új modellek a TomTomtól

forrás Prim Online, 2010. április 3. 16:09

A TomTom bemutatta Start2 és XL IQ Routes Edition2 navigációs készülékét.

A TomTom Start2  tartalmazza a továbbfejlesztett sávasszisztenst, ami összetett csomópontoknál könnyíti az eligazodást. Ez a funkció jól átláthatóan mutatja az adott útszakaszon található sávokat és megmutatja, melyik sávot kell válasszuk a nyugodt és folyamatos haladás érdekében.

Az éppen vezetni tanulók és azok, akik most először használnak műholdas navigációt bizonyára nagy segítségnek veszik majd az utcanevek hangos beolvasása funkciót (az utcanevek hangos felolvasása funkció Kelet-Európában, valamint a Skandináv országokban nem érhető el), ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó anélkül is tudja, épp milyen utcán halad át, hogy közben a figyelmét le kelljen vegye az útról.

A TomTom Start2 akár RDS-TMC közlekedési információk fogadására is képes. Ennek segítségével minden közlekedési incidens pontosan megjeleníthetővé válik a készüléken, valamint az is, hogy az egyes forgalmi események miatt mennyi késésre számíthatunk az adott útvonalon. Amennyiben szükséges, a készülék akár rögtön új útvonalat is tervez számunkra, így biztosítva a pontos célba érést.

A TomTom Start2 egyszerűsített menürendszerrel van ellátva, ami két alapvető navigációs funkciót tesz lehetővé: a „Navigálás”, valamint a „Térkép böngészése” funkciókat, ily módon bármilyen útvonalról is legyen szó, gyerekjáték lesz a tervezés.

A készülékek személyre szabhatóságáról immáron a választható „StartSkin” tokok gondoskodnak, hiszen a cserélhető hátlapok változatos színárnyalatokban kaphatók a készülékhez.

A legoptimálisabb útvonal-kalkuláció és a legpontosabb menetidő meghatározás érdekében a TomTom IQ Routes technológiája valódi, korábban mért sebességadatok alapján, az adott napszakra jellemző forgalmi és menetidő adatok szerint kalkulálja ki a leggyorsabb és legmegbízhatóbb útvonalat, ami ezért időt, pénzt és üzemanyagot takarít meg a felhasználóinak.

Könnyű súly, kompakt kivitel, 9cm-es (3.5”) érintőképernyős kijelző és félig rögzített, összecsukható tartó jellemzi a TomTom Start2 készüléket.

Az Európa térképpel ellátott TomTom Start2 április végétől lesz kapható Magyarországon 39 990 forintos ajánlott fogyasztói áron. A készülékhez kapható „StartSkins” hátlapok a www.tomtom.com/startskins oldalon rendelhetők meg.

A TomTom XL IQ Routes Edition2 új, egyszerűsített menürendszerrel és többek között olyan egyedi extrákkal válik elérhetővé, mint a sávasszisztens, utcanevek beolvasása funkció, a Map Share és természetesen az IQ Routes.

Kulcsszavak: TomTom

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását a Metrodom River mélygarázsában. A lakópark több ütemben fejlesztett töltési infrastruktúrája összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel.

2024. március 23. 13:55

Erősödő partnerség a BMW-vel

Az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar csatlakozásával bővült a BMW és a Debreceni Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodás. A szerződésmódosítást kedden írták alá az egyetem és az autógyár vezetői.

2024. március 21. 14:43

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05