Megérkezett az LG MINI GD880

forrás Prim Online, 2010. május 19. 14:12

Már Magyarországon is elérhető az LG MINI, amely minimalista kialakítása, kis mérete mellett teljes felhasználói élményt nyújt, okostelefon-funkciókkal. A LG MINI az LG Air Sync szinkronizálással, a közösségi hálózati szolgáltatásaival, és a HTML5 szabvánnyal kompatibilis LG Phantom Browser böngészővel alkot egyedit a mobilkommunikáció világában.

Keskeny keret, nagy kijelző
A LG MINI a piacon elérhető legkisebb és legkeskenyebb mobil a 3,2 inches érintőkijelzős telefonok kategóriájában. A mindössze 10,6 mm vastag készülék karakteres fémbetétekkel és az LG-től már megszokott gombok nélküli előlappal készült, az edzettüveg-borítás pedig megóvja a készüléket a karcolásoktól. Az FWVGA (Full Wild VGA) teljes érintőképernyő 16:9-es (480 x 854 pixeles) képarányt nyújt, a káva mérete csupán 3,8 mm.

LG Air Sync - egyszerűen szinkronizálható adatok
Az LG MINI a világ első olyan zárt operációs rendszerű mobiltelefonja, amely háromirányú szinkronizálási lehetőséget kínál az LG Air Sync technológia révén. Az LG MINI így vezeték nélkül szinkronizálja az adatokat a számítógép, a web és a telefon között. Így egyszerűen tárolhatjuk, és érhetjük el a legfontosabb adatainkat. Ha netán otthon felejtjük az LG MINI-t a PIM (személyes információkezelő) szinkronizálásnak köszönhetően a számítógépen és az interneten elérhető marad a telefonkönyv tartalma, a jegyzetek és a naptárbejegyzések. A szinkronizálást követően a MINI internetes keresője a számítógépen a 100 legtöbbet látogatott weboldal címét is látja, így ott folytathatjuk a keresést, ahol abbahagytuk.

Az LG új On Screen Phone alkalmazás a telefon kezelőfelületét a számítógép képernyőjén jeleníti meg, így a fájlok a telefonról közvetlenül áthúzhatók a számítógépre. Csupán egy jobb kattintással, adatkábel nélkül átvihetők a kedvenc fényképek az LG MINI fotógalériájába és fordítva, vagy egyszerűen beállíthatók a telefon háttérképeként.

Közösségi kapcsolattartás
Az LG MINI a közösségi hálózati szolgáltatásokat – a Facebookot és a Twittert - integrált funkcióként kínálja, így egyszerűen tarthatjuk a kapcsolatot a barátokkal, új bejegyzéseiket pedig a névjegyzékben neveik mellett is láthatjuk
A fényképek egyetlen mozdulattal megoszthatók a Facebookon vagy a Twitteren csupán az oldal kiválasztásával, a többi lépésről már a telefon gondoskodik.

Webböngészés
Az LG MINI maximális webélményt nyújt továbbfejlesztett, gyors Phantom böngészőjével. A Webkit szabványoknak megfelelően támogatja a HTML5 szabványt, és így az összes Google alkalmazás (Gmail, Google Naptár, Google Térkép) ugyanolyan sebességgel futtatható a telefonon, mint az asztali PC-n. A legismertebb videómegosztó fanatikusai Flash és Java támogatással kedvenc videóikat is nézhetik.

A MINI push email rendszerrel rendelkezik, ezért anélkül, hogy folyamatosan ellenőriznünk kellene a levelező fiókunkat, minden új levélről értesülünk. A Gmail-en kívül többek között a Microsoft Exchange programmal is kompatibilis telefon az új küldeményeket azonnal egy kis ablakban mutatja, és a legtöbb csatolmányt is meg tudja nyitni.

A telefon egy sor internetes funkcióval színesíti és egyszerűsíti a netezést. A Touch-to-zoom a nagyításkor a kért részt egy külön ablakban nagy felbontásban mutatja, míg az Intelligens nagyítás (Intelligent Zoom) vízszintes görgetéskor a képernyő méretéhez optimalizálja a weboldalakat. A Másolás és Beillesztés (Copy&Paste) funkcióval egy kattintással másolhatók a webes tartalmak a mobilról küldendő levelekbe és SMS-ekbe.  Miközben videót vagy weboldalt nézünk, a kamera gomb lenyomásával elmenthetjük azt a Képernyőmentés (Screen Capture) funkcióval. A telefon automatikusan tárolja a képet a galériában a weboldalak linkjével, így az később is elérhető.

Multimédiás funkciók
Az online alkalmazások valós idejű hozzáférést kínálnak a friss hírekhez, információkhoz és szórakozási lehetőségekhez. A BBC News, illetve az AccuWeather® alkalmazásai előtelepítve találhatók a készüléken, míg az Amazon, CNN International, The New York Times, eBay és Fox News tartalmak az LG Widget Gallery révén tölthetők le. (Az online alkalmazások a szolgáltatóktól függően eltérhetnek.)

Az LG MINI a legfejlettebb S-Class kezelőfelülettel, 5 megapixeles kamerával, MP3-lejátszóval és FM-rádióval felszerelt, valamint támogatja a Wi-Fi kapcsolatot, a 7,2 Mbps HDSPA-t és az A-GPS-t.

Az LG MINI különleges formatervezését red dot és iF formatervezési díjjal tüntették ki.

A készülék hazánkban először a T-Mobile hálózat üzleteiben kapható.

A készülék bruttó ajánlott fogyasztói ára 79 900 forint.

Kulcsszavak: mobiltelefon okostelefon LG

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38