Kétmagos Tegra 2 tablet-et mutatott be az Nvidia

Milkovits Gábor, 2010. május 21. 09:56

Az Nvidia csipgyártó bemutatta saját tablet PC prototípusát, amely a cég kétmagos CPU-t tartalmazó, Tegra 2 integrált csip-platformján alapul.

Láthattunk már kísérleti Tegra 2 tablet-eket, például az MSI modelljét a CES-en, ez azonban most az Nvidia saját, a platformhoz optimalizált prototípusa. A Tegra 2 alapja egy 1 GHz-es, kétmagos Cortex A9 ARM processzor, amely az Nvidia integrált grafikus lapkájával van összeépítve. Az Android operációs rendszerű készülék 8,9” szélesvásznú, WSVGA (720p HD) felbontású, kapacitív multi-touch érintőképernyővel, 1 GB RAM memóriával, WiFi-vel, webkamerával, mikrofonnal, valamint 2 USB porttal és 1-1 SD-kártya-, micro SD-kártya- és mobiltelefonos SIM-kártya-bemenettel is rendelkezik. A széleskörű csatlakozási lehetőségek azért is fontosak, mert a fő rivális Apple iPad nincs ellátva ilyenekkel.

A nagy kérdés az, hogy az erősebb CPU-val, több RAM-mal és USB portokkal felszerelt készülék képes lesz-e akku-időben felvenni a versenyt az iPad-del. Ha a Tegra 2 nem képes valami csodára, akkor ez csakis komolyabb akkumulátor segítségével lehetséges, ez utóbbi viszont túlságosan megdrágíthatja az ilyen típusú Tablet PC-ket. Az Nvidia arról még nem nyilatkozott, hogy ki fogják gyártani, és mikor hozzák forgalomba a prototípuson alapuló termékeket. A készüléket bemutató videó a http://www.youtube.com/watch?v=2McPMFE1F4A&feature címen látható.
 

Kulcsszavak: nVidia Tablet PC

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50