Nem lelkesednek a RIM új BlackBerry okostelefonjáért

MTI Sajtóadatbank, 2010. augusztus 5. 09:12

Elemzők viszonylag hűvösen fogadták a Research In Motion (RIM) új BlackBerry okostelefonját, amelyet az ontariói székhelyű cég most mutatott be New Yorkban.

A társaság szándéka szerint a BlackBerry Torch 9800, amely az Egyesült Államokban augusztus 12-én kerül az áruházakba 199,99 dolláros (43 ezer forintos) áron, elsősorban az Apple hasonló árú iPhone-jának lehet a riválisa. Ezt támasztja alá az is, hogy a RIM az USA-ban ugyanazzal az AT&T Inc.-vel kötött szerződést, amelynek az iPhone-ra is kizárólagos terjesztési joga van.

 Elemzők szerint a RIM új készülékével inkább csak felzárkózik a versenytársakhoz, mintsem az iparág élére törne. A Torch legfőbb jellemzői, így az érintőképernyő és a kicsúszó billentyűzet nem jelentenek újdonságot. A piac is negatívan értékelte a termék bevezetését: a torontói tőzsdén 4 százalékkal, a Nasdaqon 2,7 százalékkal esett a RIM-papírok árfolyama.

 Az új BlackBerry újdonságai közé tartozik, hogy gyorsabb és egyszerűbben kezelhető internetes böngészővel rendelkezik. A készüléken egy "univerzális kereső" is helyet kapott, amellyel közvetlenül rá lehet keresni bármilyen alkalmazásra, médiatartalomra vagy kapcsolatra. A BlackBerry 6 operációs rendszer arra is lehetőséget biztosít, hogy az emailekkel egy helyen meg lehessen nézni a Facebookon, Twitteren és más közösségi oldalakon megjelenő újdonságokat. A Torch öt megapixeles kamerával és beépített GPS-szel jött ki.

 A BlackBerry-sorozat gyors és megbízható email-szolgáltatása miatt régóta aranystandardnak számít a vállalati és kormányzati ügyfelek körében. Kritikusok szerint ugyanakkor a készülék átfogó újragondolására lenne szükség, hogy növelni lehessen népszerűségét az üzleti szférán kívül is.
 

Kulcsszavak: Blackberry okostelefon RIM

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50