Samsung Omnia 7 Windows Phone 7-tel a T-Mobile-nál

forrás Prim Online, 2010. október 22. 20:41

A T-Mobile üzleteiben már megvásárolható hazánk egyik első Windows Phone 7 operációs rendszerrel rendelkező okostelefonja, a Samsung Omnia 7. A 4 hüvelykes Super AMOLED kijelzővel és villámgyors, 1 GHz-es processzorral rendelkező újdonság nemcsak az informatika és mobiltelefónia iránt érdeklődők számára átlátható, hanem intuitív kezelőfelületének köszönhetően mindenki számára könnyen kezelhető.

A Samsung legújabb csúcskategóriás készüléke Médiamánia XL díjcsomagban új előfizetéssel, 2 éves hűségnyilatkozattal akár már 29 990 forintért elvihető.

Fülöp Gábor, a T-Mobile osztályvezetője az újdonság érkezése kapcsán elmondta: „A T-Mobile-nál az új készülékvásárlásoknak már mintegy 20 százaléka okostelefon. Mára az okostelefonok és a rajtuk megjelenő alkalmazások, velük igénybe vehető szolgáltatások viszik előre a piacot. Saját ügyfeleink körében végeztünk egy kutatást, amelynek célja az volt, hogy részletesebben is feltérképezzük az okostelefonok használatát, egy átlagos felhasználó napi 20 percet internetezik már most. És ez a szám drasztikusan fog emelkedni várakozásaink szerint. Örülünk, hogy a Microsoft, a számítógépes operációs rendszerek terén piacvezető vállalat a nagy sikerű Windows 7 mobilos változatát is elérhetővé teszi.”

A Microsoft új mobil operációs rendszerében rejlő lehetőségeket a hazai fejlesztők is felismerték. A Carnation csoporthoz tartozó 3G Multimédia egy hazánkban egyedülálló szolgáltatást készít, amelynek révén hamarosan nemcsak a magyar, hanem a világ különböző országaiban élő mobiltulajdonosok is élvezhetik a korlátlan, személyre szabható zenehallgatás élményét. Ennek révén nem lesz szükségük rá, hogy a telefonjukon tárolják a zenéket, hiszen már az induláskor is 2 millió zeneszámhoz férhetnek hozzá. Sziklay-Pap Ferenc, a vállalkozás ügyvezetője elmondta: „Az okostelefonok térhódításával a zenehallgatás újabb forradalma van kilátásban, a mobil stream. Mi ezt a jövőt hoztuk el már ma, és hisszük, hogy a zenehallgatásnak eme módja igen hamar népszerűvé válik. Stratégiánkban kiemelt helyet kap a Windows Phone 7 platform, amelynek filozófiája tökéletesen egybecseng a mi elképzeléseinkkel - eszerint az eszköz és a szolgáltatás van az emberért, nem pedig fordítva. Emellett az sem elhanyagolható, hogy a Windows Phone 7-re való fejlesztés a Microsoft szabványos fejlesztőeszközei miatt minden konkurensénél egyszerűbb.” A 3G Multimédia szolgáltatásában rejlő lehetőségeket mutatja, hogy a Microsoft beválasztotta azt a platform tíz legígéretesebb alkalmazása közé.

Szintén a fejlesztés egyszerűségét emelte ki Tárnok Gábor, a GPS Tuner nevű offroad navigációs szoftver vezető fejlesztője. „Amit korábban egy évig fejlesztettünk, azt most egy hónap alatt el tudjuk készíteni, változatlan minőségben.” A túrázáshoz, kerékpározáshoz, terepfutáshoz, geocachinghez, vitorlázáshoz, valamint autós terepjáráshoz kifejlesztett szoftver segítségével ott is tájékozódhat a felhasználó mobiltelefonjával, ahol az úthálózat és a hagyományos GPS-szoftverek hatóköre véget ér.

Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója így kommentálta a Samsung Omnia 7 megjelenését a hazai piacon: „Idén április elejétől június végéig összesen 325,6 millió telefon kelt el szerte a világban, amelyből több mint 61 millió volt okostelefon – ez több mint 50 százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest. Egyértelmű tehát, hogy az okostelefonok kiléptek az üzleti szféra és az informatika rajongóinak világából, mára rengeteg átlagfogyasztó kedvencévé váltak ezek a készülékek. Ezt felismerve fejlesztettük ki a Windows Phone 7-et, amely minden más okostelefonnál egyszerűbb és könnyebben elsajátítható módon teszi elérhetővé azokat a különlegességeket, amelyekre az emberek vágynak.”

A Samsung Omnia 7-ről további információ az alábbi weboldalon található: http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?catalogId=2001&storeId=2001&productId=238040&langId=-11
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50