Fujitsu modellfrissítés: zaj kiiktatva

forrás Prim Online, 2011. január 10. 18:21

A Fujitsu bemutatta megújult ESPRIMO PC és LIFEBOOK családjának tagjait: három új ESPRIMO és kilenc új LIFEBOOK modellt. A CES kiállításon bemutatott új modellek az Intel 32 nanométeres mikroarchitektúrájára épülő, második generációs Core processzortechnológiával dolgoznak, ami komoly előrelépés az energiahatékony teljesítmény terén.

Új, halk ESPRIMO PC-k

Azon túl, hogy a nulla wattos ESPRIMO PC-k kikapcsolt állapotban 0 watt fogyasztásúak, a Fujitsu most újabb környezetterhelő tényezőt iktatott ki modelljeinek működéséből: a zajt. Az új nulla wattos ESPRIMO E900 és P900 „Zero Noise” modellek teljesen zajmentesen futnak tétlen és normál irodai üzemmódban. A halk működésnek köszönhetően az új ESPRIMO PC-k bármilyen irodai környezetbe harmonikusan beilleszthetők.

A harmadik új ESPRIMO a Q900 modell, amely két USB 3.0 interfésszel rendelkezik. Az USB 3.0 átviteli sebessége az USB 2.0 tizenkétszerese. A nagy teljesítmény dacára az ESPRIMO Q900 a Fujitsu PC-portfóliójának legenergiahatékonyabb modellje.

Új LIFEBOOK kínálat
Az új LIFEBOOK kínálat több apró, értéknövelő jellemzővel is rendelkezik. Ezek egyike a 0 wattos váltakozó áramú adapter, amely egyáltalán nem fogyaszt energiát a noteszgép kikapcsolt állapotában, és az antibakteriális billentyűzet, amely gátolja a noteszgép felhasználói között a kórokozók terjedését. Szintén új jellemző a legtöbb új modellben megtalálható USB-töltési üzemmód, amely kikapcsolt állapotban is lehetővé teszi a hordozható eszközök pl. mobiltelefonok töltését.

A Fujitsu az új ESPRIMO PC-knél és LIFEBOOK noteszgépeknél alkalmazza elsőként a „valódi család” (true family) koncepciót, amely a karbantartás és tesztelés terén is jelentős megtakarítást eredményez. A vállalatoknak jellemzően minden PC- és noteszgép-modellt külön kell tesztelniük, hogy ellenőrizzék a hardverek és a szoftverek kompatibilitását az üzleti környezettel. A „valódi család” koncepció azt jelenti, hogy a Fujitsu minden rendszerében ugyanazokat a fő komponenseket használja, az alaplapot, a BIOS-t, az előoldali csatlakozópanelt, a tápegységet és az image-eket is beleértve. Az ügyfelek így egyetlen modell tesztelésével meggyőződhetnek róla, hogy a teljes termékcsalád kompatibilis-e IT-környezetükkel. Az új ESPRIMO P900 és ESPRIMO E900 sorozat, valamint a LIFEBOOK E751 és LIFEBOOK S751 a Fujitsu első e koncepció jegyében készült PC-i illetve noteszgépei.

A „valódi család” koncepció a Fujitsu eddigi termékcsalád-filozófiáját fejleszti tovább. Az eddigi filozófia jegyében a LIFEBOOK E751 és S751 bizonyos moduljai, például a DVD meghajtó modulhelye, a második merevlemez-meghajtó, a második akku és portreplikátor már korábban is cserekompatibilis volt egymással. Ezek az egységek a 2010-es generáció modelljeivel is együttműködnek.

Új ESPRIMO és LIFEBOOK modellek


A három új ESPRIMO modell:
ESPRIMO Q900 mini PC
ESPRIMO E900 E85+ / E90+ / 0 wattos kis helyigényű (SFF) PC
ESPRIMO P900 E85+ / E90+ / 0 wattos mikrotorony PC

A LIFEBOOK család kilenc új modellje:

LIFEBOOK T901 – 13,3 hüvelykes kimagasló precizitású kijelzővel ellátott üzleti tábla-noteszgép
LIFEBOOK P771 – a világ egyik legkisebb 12,1 hüvelykes professzionális noteszgépe DVD-író helyére tehető második akkumulátorral és port replikátorral
LIFEBOOK S761 – 13,3 hüvelykes professzionális noteszgép, amelynek rendkívüli akkumulátor üzemideje remek méret/tömeg kombinációval párosul
LIFEBOOK E751 – csatlakozók széles spektrumát felsorakoztató 15,6 hüvelykes asztali gépet helyettesítő üzleti noteszgép
LIFEBOOK S751 – nagy teljesítményű, 14 hüvelykes üzleti noteszgép
LIFEBOOK P701 – kompromisszumok nélküli üzleti noteszgép, 12,1 hüvelykes kijelzővel
LIFEBOOK NH751 – 17,3 hüvelykes multimédia-noteszgép Blu-ray Disc™ meghajtóval, Full HD-kijelzővel és új grafikus élményt nyújtó, Nvidia Optimus technológiáján alapuló külső grafikus kártyával, lakossági felhasználásra
LIFEBOOK AH531 és A531 – 15,6 hüvelykes általános felhasználásra kialakított noteszgépek sokféle opcióval: Blu-ray Disc™ meghajtóval, külső grafikus kártyával és beágyazott 3G/UMTS csatlakozással
LIFEBOOK LH531 – általános felhasználásra kialakított 14 hüvelykes noteszgép

A Fujitsu új ESPRIMO és LIFEBOOK család modelleinek szállítása 2011. március 1-én indul az EMEA-régióban.

Kulcsszavak: Fujitsu PC notebook

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14