SAP-érdeklődés az intelligens áramhálózatok terjedése iránt

forrás Prim Online, 2011. január 26. 21:38

A digitális és kommunikációs technológiák átható alkalmazása segít, hogy az Európai Unió elérje 2020-ra kitűzött célját az energiahatékonyság, az alacsonyabb szén-dioxid kibocsátás, és a nagyobb energiabiztonság terén- elemzi az SAP új tanulmánya, melyet Brüsszelben hozott nyilvánosságra a szoftvercég.

Az eseményen számos érdekelt fél -Európai Bizottság, fogyasztók, megújuló energiával foglalkozó vállalatok, IT cégek, közműszolgáltatók- vett rész, köztük Günter Oettinger, az Unió energiaügyi biztosa is. A tanulmány bemutatását követően a felek elemezték az intelligens energia hálózatok (smart grid) kialakításának lehetőségeit, akadályait, az egységes keretrendszertől az üzleti modelleken át az egyéni befektetések szükségességéig.

Az okos hálózat állásokat teremt


Az SAP tanulmánya többek között rámutat, hogy miért fontos Európa számára az energetikai hálózatok átalakítása, hol tart most az intelligens hálózatok fejlődése, valamint ajánlásokat fogalmaz meg a gyors, és további lépések érdekében. A white paper idézi az Európai Bizottság becslését, mely szerint az alacsony szén-dioxid kibocsátású energiával foglalkozó szektorok 1,4 millió állást teremtettek eddig az EU-ban, és ennek duplázódása várható, ha Európa megteszi a szükséges befektetési döntéseket.

„Az SAP elkötelezett, hogy vezető szereppel bírjon a fejlesztés, az ICT eszközök-és technológiák terén, annak érdekében, hogy az okos hálózatok vízióját valósággá váltsa. A fontos szereplőkkel való kiterjedt, közös munka egyedi pozícióba helyez bennünket, hogy megállapítsuk Európa fejlődését az intelligens hálózatok terén, és javaslatokat tegyünk le a folyamat felgyorsítása céljából. A hagyományos energetikai hálózatok okos hálózattá való fejlesztéséből nemcsak az áramot vásárlók, és az iparági szereplők, hanem a gazdaság és társadalom is profitál.”- mondta Klaus Heimann, az SAP alelnöke.

Fontos az energiaszektor


A szoftvercég 1989 óta kínál iparágspecifikus megoldásokat az energiaszektor számára. Több mint 1600 közműcég a világ 70 országában használja az SAP® for Utilities-t. A cég tavaly „az év intelligens hálózat integrátora” címet érdemelte ki. Az SAP komoly fejlesztési és kutatási munkát végez az energiahálózatok és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások szegmensében. Csak Európában hat nemzetközi és öt nemzeti kutatási projektben vesz részt a vállalat.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50