Jönnek az e-tankönyvek, az interaktív szaklapok, kiadványok

Vértes János Andor, 2011. február 25. 07:24

Az elektronikus könyvolvasók és tablet-számítógépek forradalmi léptékű elterjedése Amerikában már kihat a tankönyvkiadókra és az iskolákra is. A tudományos könyvkiadásáról ismert McGraw-Hill Co tegnap megállapodást írt alá az Inkling interaktív könyvolvasó szoftvert fejlesztő céggel, hogy kiadványai százait teszi olvashatóvá az Inkling iPad-re írt alkalmazásán keresztül.

 

 Az interaktív könyvek szerkesztése és kiadása minden bizonnyal a közeljövő egyik slágertémája lesz, hisz a statikus könyvek számára új dimenziót adhat az eszköz, amin olvassuk. A tankönyv - amellett, hogy videón is bemutathatja a kísérleteket, a különféle technikákat vagy akármit, amit ily módon lehet illusztrálni és érthetőbbé tenni - akár le is vizsgáztathatja a tanulót. Egy sakktankönyv akár - ellenfélként - le is játszhatja a benne leírt játszmákat, feladványokat velünk. Mindaz, amire a számítógép az elmúlt évtizedekben képessé vált, most beleköltözhet a kezünkben tartott könyvolvasókba, s ez a folyamat láthatóan már el is kezdődött, a fejlett országok tanulóifjúsága már ilyen tankönyveken nő fel.

Kulcsszavak: e-book

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két hétre leáll az MVM áramszámlázási rendszere július 1-jétől

Az MVM áramszámlázási rendszere július 1-jétől előreláthatólag két hétre leáll, miután június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be - közölte az MVM hétfőn az MTI-vel.

2024. június 10. 14:51

Egy kompakt UPS a legváratlanabb helyzetekben is segít

Legyen szó néhány perces vagy akár egy hosszabb áramkimaradásról, a hálózati fennakadások számos bosszúságot okozhatnak a home office-ban történő munkavégzés vagy éppen okoseszközeink védelme esetén. Az Eaton legkisebb szünetmentes tápegysége a legkevésbé kívánt pillanatok esetén nyújt hatékony segítséget, a kompakt és csendes készülék ugyanis láthatatlan angyalként biztosít akár több órán keresztül megfelelő energiát a zavartalan tevékenységekhez.

2024. június 10. 13:17

Az ABB Robotics és a koreai Pulmuone az MI-alapú automatizálás alkalmazásának lehetőségeit vizsgálja

Az ABB Robotics szándéknyilatkozatot írt alá a szöuli székhelyű élelmiszer-feldolgozó vállalattal, a Pulmuone Co Ltd.-vel, amely szerint a két fél automatizálási megoldásokat kíván kifejleszteni a laboratóriumban termesztett, újszerű élelmiszerek kutatásához és előállításához. A Pulmuone, amely több élelmiszermárka, például a Nasoya tofu termékek és a Monterey Gourmet Foods tulajdonosa, jelenleg a sejttenyésztéssel előállított tengeri élelmiszertermékek új generációjának kifejlesztésén dolgozik. 

2024. június 10. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37