Megnyílt az ország első Tárhelyterme

OTS - Cégvonal, 2011. március 23. 16:25

A termet üzemeltető Tárhely.Eu, véget vetve a túlzsúfoltság miatt lassú szerverek korszakának, itthon először garantálja az egy szerveren maximálisan elhelyezhető tárhelyfelhasználók számát.

A domainabc.hu domainipari hírportál 2010. végén készített felmérése szerint 32 százalék azon hazai domain nevek aránya, amelyekhez gazdái külföldön bérelnek tárhelyet. Leginkább az Egyesült Államokban működő nemzetközi webhoszting szolgáltatók már régóta saját létesítménnyel rendelkeznek, Magyarországon ezt - a külföldinél jóval kisebb piac miatt - még nem engedhette meg magának egy vállalkozás sem. Ez azt eredményezte, hogy külföldön a vezető úgynevezett megosztott hoszting szolgáltatók nagyságrendekkel gyorsabban fejlődtek és mára már korlátlan tárhelyet biztosítanak, míg az itthoni jelentősebb cégek 1-20 GB közöttieket tudnak kínálni. Magyarországon ugyanis igen nehéz volt eddig nem szerver alapon, hanem szerverterem kihasználtság alapján négyzetméterben gondolkodni, így a jövedelmezőség érdekében a vállalkozások egyre több, akár ezer ügyfelet helyeztek el egy szerveren.

 Ezzel szemben - Kárpáti Zoltán, a cég ügyvezetőjének elmondása szerint -  a Tárhely.Eu Kft. már évek óta törekedett arra, hogy minél kevesebb ügyfelet helyezzen el egy gépen. Most pedig a BIX központban lévő Tárhelyterem megnyitásával garantálják, hogy legfeljebb csak 199 felhasználó kerüljön egy szerverre, továbbá egyes nagy nemzetközi hoszting cégekhez hasonlóan kizárólag VPS és tárhely szolgáltatást ellátó gépek kerülnek a helyiségbe. A létesítmény egyelőre maximálisan 300 db szerver befogadására alkalmas, amelyből jelenleg már 70 db üzemel. Emellett már 100 GB-os dinamikus tárhelyet is kínálnak, ami hazánkban jelen pillanatban egyedülálló.

Az pedig, hogy ezzel a lépéssel sikerül-e csökkenteni azoknak az arányát, akik inkább magyar szolgáltatót választanak a külföldi helyett, csak a jövőben  fog eldőlni.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Reprezentatív véleménykutatás készült a mobiltárca alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról

Az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) újabb országos reprezentatív közvélemény-kutatást készíttetett: az Egyesület ezúttal a „Mobiltárca megoldások a felhasználók szemével – reprezentatív kutatás a mobiltárca (wallet) alkalmazásokkal kapcsolatos felhasználói szokásokról és attitűdről” témában végezte el a kétfázisú felméréseit.

2024. június 2. 11:53

Öt elnökségi tag mandátumáról döntött éves közgyűlésén az IVSZ

Az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az idei, 2024. május 30-án tartott éves közgyűlésén öt elnökségi tag mandátumáról döntött, köztük a transzformációért felelős alelnöki tisztségről és a mikro, a kkv, a multi, valamint a nagyvállalati tagozatok elnökeiről. Négy elnökségi tag mandátumát meghosszabbították, míg a nagyvállalati tagozat új vezetőjének az újonnan belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját, Leveleki Zsoltot választották meg.

2024. június 1. 15:24

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Az LG új kampánya megtanít arra, hogyan nevelhetjük a hírfolyamaink algoritmusait

Az LG Electronics (LG) elindította Optimism your feed nevű globális kampányát. Az akció elsődleges célja, hogy pozitív és inspiráló tartalmak közzétételére ösztönözze a felhasználókat, és ezáltal egy optimistább hangulatot teremtsen a közösségimédia-platformokon. 

2024. május 31. 18:34

Szerte a világban népszerű az amerikai magyar „nyomokat” bemutató applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású pontot az USA-ban, amiből eddig több, mint 1500 található az appon. A ma már nívódíjas alkalmazást több, mint tízezer ember használja az Atlanti-óceánon innen és túl, Ausztráliától, Kanadán át Indiában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikóban, Jamaikában és még több más országban keltette föl az emberek érdeklődését.

2024. május 31. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52