Mától Japánban is kapható az iPad 2

forrás Prim Online, 2011. április 28. 00:06

Japánban eredetileg Magyarországgal egyidejűleg hozták volna forgalomba az iPad 2-öt, de a földrengés és a cunami szétrombolta ezeket a terveket is, a Távol-Keleten ezekben a hetekben bizonyosan nem jutott volna kellő figyelem az iPadnek. A vihar nagyjából mostanra ült el, már érkeznek a hírek az informatikai üzemek újraindulásáról, így időszerű volt, hogy az Apple is elkezdje a forgalmazást Japánban illetve a térség más országaiban. Az iPad 2 ma végre felkerül a japán kiskereskedők polcaira, és péntektől Hongkongban, Koreában, Szingapúrban és nyolc további országban is kapható lesz. Kínában egy hét múlva, május 6-án forgalomba kerül az iPad 2 Wi-Fi alapú kapcsolatot támogató modellje is.

A teljesen megújult kialakítású iPad 2 harmadával vékonyabb és 15 százalékkal könnyebb az előző iPad modellhez képest, miközben a lenyűgöző élményt nyújtó 9,7 hüvelykes, LED-es háttér-világítású LCD-kijelzője semmivel sem lett kisebb. Az iPad 2 kiemelkedően gyors, valamint impozáns grafikai teljesítményt nyújt az Apple új, kétmagos A5 processzorával. A készülékben két kamera is található: egy előoldali VGA-kamera a FaceTime és a Photo Booth alkalmazásokhoz, valamint egy 720p felbontású HD-videók rögzítésére alkalmas hátoldali kamera, amely első ízben teszi elérhetővé az iPad-felhasználók számára a FaceTime funkciót. Annak ellenére, hogy az iPad 2 vékonyabb, könnyebb, gyorsabb és rengeteg új funkcióval gazdagabb, akkumulátora változatlanul nyújtja az akár 10 órás megszokott üzemidőt.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50