Legenda születik: Radio BRO csak egy hónapig

forrás Prim Online, 2011. április 29. 14:25

Május 1-jén 0 óra 0 perckor indul - az éteren és az interneten egyaránt élőben hallgatható -  91.4 Radio BRO, amelynek 30 napig tartó adását a rádiós műsorszolgáltatás új irányú megközelítése fogja jellemezni. Az eredetileg kalózrádiónak szánt, ám végül 30 napos sugárzási engedéllyel legalizált zenei adó célja a hazai rádiós piacon tátongó űr betöltése, egyfajta zenei ízlésformálás, a minőség és az igényes zene nagyköveteként az underground kulturális élet felpezsdítése.

"Az ötlet fél évvel ezelőtt született meg, és eredetileg kalózrádiónak szántuk, majd rájöttünk, hogy az ideiglenes műsorszórási engedély megszerzésével van legális módja is a működésnek." – avat be az indulás kulisszatitkaiba Manninger Máté, a rádió ügyvezető igazgatója. "Így a médiahatóságok elől való menekülés helyett inkább a minőségi műsorkészítésre helyezhetjük a hangsúlyt." -  teszi hozzá.

 

Az ideiglenes műsorszolgáltatási engedélynek köszönhetően a műsorszerkezet mellőzi a rádiókra jellemző kötöttségeket, az adást nem kell meghatározott időközönként hírekkel, közlekedési információkkal megszakítani. A BRO - ami az amerikai szlengben a "tesó" szót jelenti - a Burn Rebels On air rövidítése is, s ez nem véletlen, hisz a rádió egyetlen szponzora a Burn energiaital. Ebből olyan előnyök is származnak, hogy reklámok sem lesznek a rádión, illetve nem létszükséglet az sem, hogy minden áron minél nagyobb hallgatottságot érjenek el. Mint azt Erdélyi Zsolt Superman (akinek Opera címmel hétköznapokon délután 1-től 3-ig lesz műsora) a sajtótájékoztatón a célt abban határozta meg, hogy nagy kulturális hatású "legendává" legyen a rádió, olyanná, mint a Tilos volt a kezdeti időszakban, vagy az EstFM.  "A  kihívás ebben, hogy ha valami korábban nem szólt, akkor arra nincs igény sem, ezért merészség kell egy ilyet elindítani. De ez alapján a 30 nap alapján most eldönthetik a hallgatók, hogy tetszik-e nekik ez a stílus vagy sem".

 

A zene és szöveg aránya 80-20 százalék lesz, ahol a szöveges tartalomban nap mint nap helyet kap a sport –ezen belül is főként az action sportok a Burn Action Sport Team főszereplésével–, városi életvezetési tanácsok és az urbánus kultúra, amelyből megtudhatjuk hogyan érdemes „használni a várost”. A megközelítés minden esetben eltér a megszokottól.

 

A műsorvezetők között lesz többek közt a Sziget-reklámokból ismert Janklovics Péter, Pándi Balázs vagy a Papírrepülőket rendező Szabó Simon is, alájuk Cyborg Templar, Infragandhi, Vida G és Stefan rakja a zenét élőben az adás alatt. Esténként a hazai elektronikus zenei színtér legmeghatározóbb csapatai tartanak klubestet a stúdióban, amire egész Budapest, sőt az online adásnak köszönhetően a világon bárki együtt bólogathat.

 

A Radio Bro a pillanatnyi rádió. Semmihez sem fogható, igazi, nem akar hasonlítani. Magából indul ki, és a hallgatóig ér. Műsorrendjét a weboldalukról (http://radiobro.hu)  már most meg lehet tekinteni, ahol - szombaton éjfélkor - a 91,4 hullámhosszon sugárzott rádióval egyidejűleg megszólal az élőadás. 

Kulcsszavak: zene média rádió

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

Az SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az Igazgatóság elnökévé nevezve őt ki, korábbi szóvivői státusza helyett.

2024. május 7. 13:17

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Indul a K&H STEM pályázat: az IT hallgatók innovatív megoldásait várják

Technológiai pályázatot hirdet a K&H a hazai IT képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, hogy elismerje azon fiatal szakembereket, akik kiemelkedő szakmai, tudományos dolgozataikkal hozzájárulnak az új, innovatív megoldások kitalálásához és inspirációként szolgálnak mások számára. A közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai projektmunkában való részvételi lehetőséget biztosító pályázatra alap- és mesterképzés kategóriákban, összesen 8 témakörben – köztük AI, fintech és felhőtechnológiában – lehet jelentkezni itt.

2024. május 6. 19:53

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55