Toshiba Qosmio F750 3D - szemüveg nélkül 3D

forrás Prim Online, 2011. július 5. 21:00

Az új Qosmio F750 3D a világ első olyan szemüveg nélkül használható 3D notebookja, amely a 2D és 3D tartalmakat egyszerre képes megjeleníteni a kijelzőn.

A Qosmio F750 3D az első olyan kereskedelmi forgalomban kapható, szemüveg nélkül használható 3D laptop a világon, amely egyszerre képes megjeleníteni a kijelzőn a 2D és 3D tartalmakat. A teljesen új 3D élménynek köszönhetően, a felhasználó ezentúl úgy nézhet 3D filmet az egyik ablakban, hogy közben egy másikban – akár a filmhez kapcsolódó – információk után böngész az interneten. A kiváló minőségű, valós idejű 2D-3D DVD-konvertálást támogató Qosmio F750 3D páratlan lehetőségeket biztosít olyan szakemberek számára is, mint az építészek, kutatók, terméktervezők vagy orvosok. Mind a Qosmio F750 3D, mind pedig a 3D technológia nélküli verzió, a Qosmio F750 piros színben lesz kapható, és 2011 harmadik negyedévétől vásárolható meg Magyarországon.

Arckövetéssel, vakfoltok nélkül 3D módban

A Toshiba egy különleges aktív lencsével különíti el a két parallaxis képet, és továbbítja azokat a jobb, illetve bal szembe. Ahhoz, hogy a felhasználó szabadon mozoghasson a notebook kijelzője előtt, a Qosmio F750 3D egy arckövetési technológiával rendelkező HD webkamerával folyamatosan érzékeli a néző arcának helyét. Ez nagy, vakfoltok nélküli 3D betekintési zónát biztosít. A Qosmio F750 egy HDMI-kábellel egyszerűen csatlakoztatható bármilyen 3D TV-hez, így a kiváló 3D minőségnek egyszerre többen is részesei lehetnek.

2D és 3D tartalmak megjelenítése párhuzamosan

A különleges aktív lencse lehetővé teszi 2D és 3D tartalmak egyidejű megjelenítését is; ez olyan 3D élményt nyújt, ami csak szemüveg nélküli 3D technológiával lehetséges. A felhasználók így megtehetik például azt is, hogy egy 3D film megtekintése közben az interneten (2D-ben megjelenő weboldalon) olvasgatnak arról háttérinformációkat.

3D technológia a filmeken és a játékokon túl
A beépített harman kardon sztereó hangszórókkal és a Dolby Advanced Audio technológiával a felhasználóknak valódi moziélményben lehet részük – mind 2D, mind 3D módban. A laptopon elérhető, szemüveg nélkül használható 3D azonban a filmeken és a játékokon túl is izgalmas lehetőségeket tartogat. Képzeljük csak el, ahogy például az idegenforgalomban olyan innovatív online szolgáltatások jelennek meg, amelyek élethűen, 3D-ben jelenítik meg a szállodaszobákat, a múzeumokat vagy a városok látképét. De a 3D technológia más szakemberek mindennapi munkáját is segítheti. Az építészek, lakberendezők és terméktervezők valóban életre kelthetik ötleteiket, a tudományos kutatásokban pedig a 3D modellezésre használhatják ezt a technológiát. A kifinomult 2D-3D konverziónak köszönhetően – amely valós időben adja hozzá a harmadik dimenziót a 2D képanyagokhoz – a sebészek is kihasználhatják a technológiában rejlő lehetőségeket a hatékonyabb vizsgálatok és a komolyabb sebészeti beavatkozások negatív hatásainak csökkentése érdekében.
 

Kulcsszavak: 3D notebook Toshiba

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55