Toshiba Qosmio DX730 - Az első sokfunkciós asztali gép

forrás Prim Online, 2011. szeptember 2. 15:17

A Toshiba Europe az IFA 2011 nemzetközi szakkiállításon bejelentette a Qosmio DX730 modellt, a Toshiba első olyan asztali számítógépét az európai piacon, amely minden funkciót magában foglal. Vajon mit takar a "minden funkció" kifejezés?

A Qosmio DX730 televíziószerű kialakítást kapott, hisz élénk, 58,4 cm-es (23") érintőképernyős kijelzővel van felszerelve, amely támogatja a Full HD (1080p) felbontású tartalmakat. Az optimális megtekintési és érintési szög egyszerűen beállítható. A helytakarékos és elegáns többfunkciós eszköz modern állványon áll és fényes fekete felületű, így minden helyiségben, így például a nappaliban, a konyhában vagy akár a hálószobában is jól mutat. A Qosmio DX730 ID eszközt a Toshiba tv-készülékeinek kialakítása ihlette, és a DVB-T/analóg hibrid tv-tunerrel hidat képez a számítógépek és a tv-készülékek között.

A készülék hang- és videóteljesítmény terén is ott van a szeren. A fényképek, videók és zene tárolására is használható bőséges kapacitásnak és a csatlakoztatási lehetőségek széles kínálatának köszönhetően a Qosmio DX730 otthoni szórakoztatóközpontként funkcionál. A HDMI bemeneten keresztül játékkonzolhoz is csatlakoztatható, és a felhasználók a számítógép világos és gyors reagálású kijelzőjén élvezhetik a legújabb játékokat. Az Onkyo zenegép, amely sztereó hangszórókkal és a Dolby Advanced Audio technológiával hangolt mélyhangsugárzóval van felszerelve, kristálytiszta hangot biztosít, így nincs szükség külső hangszórókra. A hi-fi rendszerként működő Sleep-and-Music funkció használatával a számítógép bekapcsolása nélkül is lejátszható a zene egy csatlakoztatott MP3-lejátszón.

A Qosmio DX730 számos csatlakoztatási szolgáltatást kínál. A webes hozzáférés WLAN vagy Gigabit Ethernet hálózaton keresztül is beállítható. A Toshiba jól felszerelt számítógépe minden nélkülözhetetlen portot és csatlakozót tartalmaz, amely más eszközök, például nyomtatók, lapolvasók, külső tárolóeszközök és játékkonzolok csatlakoztatásához szükséges, így többek között két USB 3.0 és négy USB 2.0 portot is. Az egér és a billentyűzet szintén vezeték nélkül csatlakozik, így a felhasználók a kanapén ülve, kényelmesen gépelhetnek.

A legújabb Intel processzorcsaláddal felszerelt Qosmio DX730 biztosítja a tartalmak kezeléséhez, a filmek és zene szerkesztéséhez és a Resolution+ elnevezésű képjavító alkalmazás futtatásához szükséges teljesítményt. A Toshiba videó-konvertáló technológiája a szín, a fényerő és a kontraszt valós idejű beállításával közel HD felbontású minőséget biztosítva új életet lehel a normál felbontású videókba.

A Toshiba Qosmio DX730 Európában 2011 negyedik negyedévében jelenik meg.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36