Költségkímélő alternatíva a digitális adások nézéséhez és rögzítéséhez

WayteQ HD-95 dekóder

forrás Prim Online, 2011. szeptember 21. 09:10

A 2012-re befejeződő digitális átállás kapcsán új megoldással jelentkezik a WayteQ Europe. Egy egyszerű eszköz segítségével a jelenleg használt televíziókészülékeken is nézhetővé válik a 7 legnépszerűbb hazai TV csatorna, valamint 4 rádiócsatorna is nagyobb beruházás és havidíj nélkül. Mindemellett az eszköz arra is alkalmas, hogy a kiválasztott TV adásból egy gombnyomással felvételt készítsen.

Jelenleg a hagyományos tévékészülék és egy antenna birtokában csupán három országos analóg tévécsatornát lehet élvezni otthon és sok helyen azokat sem túl jó minőségben. Jelen helyzet szerint 2012-re befejeződik a digitális átállás, amelynek egyik következménye, hogy teljesen megszűnik a hagyományos földisugárzású televíziós műsorszórás. Ahhoz, hogy továbbra is elérhetőek legyenek az eddigi analóg módon sugárzott televíziós csatornák, szükséges egy új megoldásba fektetni (set-top boksz/dekóder), ami lehetővé teszi a digitális technológia fogadását. Ez az átállás körülbelül a tévénézők 20%-át érinti.

Az analóg tévé cseréje nem az egyetlen alternatíva, mivel a digitális jel a régi típusú tévé készülékeken is megjeleníthető set-top box segítségével, ráadásul a képminőség is jelentősen javulhat. A WayteQ HD-95 dekóder alkalmas arra, hogy a tévére csatlakoztatva – az eddigi három csatornához képest- HD minőségben és ingyenesen élvezhető legyen 7 tévécsatorna (RTL Klub, TV2, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD és Duna II, Autonómia, valamint tesztjelleggel az Euronews) programja és további 4 rádiócsatorna (NeoFM és a Magyar Rádió 3csatornája: mr1, mr2, mr3).

A WayteQ HD-95 dekóder a modern és a régebbi típusú készülékhez is egyszerűen csatlakoztatható, USB meghajtóval (pl.:PenDrive, HDD) párosítva néhány egyszerű beállítást követően lehetővé teszi az említett tévé- és rádiócsatornák időzített vagy azonnali rögzítését is.

Mindezeken felül a kedvenc csatornák külön listába rendezhetők, a programok eredeti sorrendje pedig korlátlanul változtatható, igény szerint le is tiltható. Az elektronikus műsorújság segítségével 7 napra előre megnézhető és megtervezhető a rögzíteni kívánt adások listája.

Médialejátszóként pedig kiválóan alkalmas a külső tárolóhelyen található – tehát nemcsak a tv-ből felvett műsorok - számtalan formátumú videó, kép, zene lejátszására.
A dekóder 8900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron kerül az üzletekbe és támogatja mind a 4:3, mind pedig a 16:9 képarányt.

Kulcsszavak: televízió

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38