Fókuszban az online vásárlások

Újra „Vedd a neten!”kampány – konferenciáztak az e-kereskedők

forrás: Prím Online, 2012. május 9. 15:28

Május 14-én indul a SzEK.org egyesület tavaszi „Vedd a neten” kampánya, amelytől az online vásárlás további népszerűsödését várja a szövetség. A május 3-4-én Gárdonyban megtartott SZEK konferencián is az e-kereskedelem ösztönzése, a további fejlődés lehetőségeinek kutatása volt a téma „Túl a kamaszkoron (?)” címmel, ahol az élénk szakmai eszmecsere mellett a mostani kampány új elemeit is ismertették.

Május 3-4 között rendezték meg a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org) soron következő konferenciáját, amelyet úgy is számon tartanak, mint az egyesület éves tavaszi seregszemléjét. Az idei rendezvényen közel kétszázan voltak jelen, amely már önmagában sikeresnek mondható és jelzi az e-kereskedelem dinamikus fejlődését.

 

A rendezvényen azt boncolgatták, vajon az online kereskedelem túl van-e már a kamaszkorán? Milyen fejlődés jellemezte az elmúlt egy évet, hogyan hat a válság a webes kereskedelem még mindig töretlennek látszó fejlődésére? Vannak-e még gyermekbetegségek, például milyen a bankkártyás fizetési hajlandóság hazánkban? Bár a válaszokban megfogalmazódott, hogy sok még a tennivaló, mégis úgy tűnik, hogy az e-kereskedelem túl van már az útkeresési időszakon.

 

Ahogyan Kis Ervin Egon, a szövetség elnöke fogalmazott: „Az ember kamaszkorában igyekszik kitalálni, ki is ő valójában, utána jön az önmegvalósítás, amiben az lesz igazán sikeres, aki kellő ügyességgel vegyíti a célra-tartó elszántságot és a változó körülményekhez való rugalmas alkalmazkodást. Itt tartanak ma a hazai e-kereskedelem meghatározó szereplői: brandet építenek, terjeszkednek, fuzionálnak, újraszervezik, átfogalmazzák magukat.”

 

A rendezvény első részében igyekeztek bemutatni azokat a növekedési stratégiákat, amelyek végigkísérték az e-kereskedelem fejlődését. Utána egy kicsit szárazabb téma, a pénz, a jog, a fogyasztóvédelem került terítékre, majd az első nap egy izgalmas szekcióval zárult: „Játsszunk indiánosdit! - új trendek és lehetőségek a(z online) marketingben”.

 

„Pénzéhes”villásreggelié volt a főszerep a második napon. Különféle pénzügyi megoldások kerültek terítékre a finom falatok mellé, a befektetéstől a finanszírozásig. A pénzszűke, a folyamatos kihívások egyedi, kreatív megoldásokat szülhetnek a finanszírozás és fennmaradás érdekében, amelyekről fórumokon számoltak be azok, akik sikeresek voltak az elmúlt években, „Éhes szájak - a fejlődő szervezet fokozott igényei „, valamint „Pénz nélküli cégépítés, bootstrap ötletek” címmel.

 

Az új kihívások is szóba kerültek, amelyek közül a két legjelentősebb újdonság a közösségi vásárlás és az okostelefonok terjedése. Az is elhangzott, hogy az e-kereskedelemnek új hajtóerőre van szüksége ahhoz, hogy a növekedést tartani tudja a jövőben is.

 

Ennek jegyében a szövetség idén is folytatja tavaly indított kampányát - „Vedd a neten!” -, melynek célja, hogy az online bankkártyás fizetést és az internetes vásárlást népszerűsítse, és segítsen eligazodási pontot találni az embereknek a fogyasztóvédelmi, jogi és biztonsági kérdésekben. A cél az edukáció, a program üzenete pedig, hogy az internet olcsó, kényelmes és biztonságos. A célcsoport pedig a 14 év felettiek, akik rendszeresen használják az internetet (GKIeNet: kb. 3,8 millió fő). Közülük kb. 1,25 millió az, aki már vásárlásra is használja a világhálót, de még egyszer ennyien vannak az online vásárlás iránt érdeklődők, akiket most szeretnének megszólítani.

 

A kampány május 14-én indul és június 10-éig tart majd, s az egyik meghatározó eleme egy értékes nyereményjáték.

A SZEK konferencia részletes programja ITT érhető el.

Kulcsszavak: konferencia SzEK

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már több millió európai Samsung felhasználó veszi igénybe az új One UI 6.1 frissítéssel érkezett Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 19:43

Adatbiztonsági frissítést adott ki az ASUSTOR

Az ADM 4.3 az adatbiztonságra összpontosít. A zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok terjedésével az ADM 4.3 megerősíti védelmét és hivatalossá tesz számos új adatbiztonsági funkciót.

2024. április 30. 18:00

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14