A Novell fókuszában a mobilitás áll

forrás: Prím Online, 2013. február 18. 14:45

A Novell a 2013 februárjában Salt Lake City-ben rendezett éves BrainShare konferencián mutatta be legújabb termékeit, és ismertette az elkövetkező évekre vonatkozó terveit. A vállalat üzleti tevékenységének fókuszában a mobilitás, napjaink egyik legmeghatározóbb trendje áll, amelyre építkezve a Novell átfogó megoldásokat kínál a vállalati informatikát érintő aktuális kihívásokra.

A mobilitás problémái
A szervezetek számára egyre nagyobb kihívást jelent, hogy az alkalmazottak a legújabb mobileszközeiket, tableteiket és okostelefonjaikat is szeretnék igénybe venni napi munkájuk során. Ezek a készülékek javítják ugyan az alkalmazottak produktivitását, ám az informatikai szakemberek számára kezelésük nehézséget okozhat a céges hálózaton belül. A különféle rendszereket futtató készülékeket ugyanis kevésbé egyszerű felügyelni, mint a vállalat saját asztali számítógépeit. Ráadásul időigényes feladat, ha minden egyes eszközön külön kell hozzáférést biztosítani a hálózatokhoz, fájlokhoz, illetve a nyomtatókhoz.

A mindenre kiterjedő megoldás
Amint a konferencián bemutatott stratégia is mutatja, az elkövetkező években a Novell elsősorban a mobilitásra helyezi a hangsúlyt a fájl- és hálózati szolgáltatások, a csoportmunka és a végpontfelügyelet terén egyaránt.


A céges és privát mobileszközök teljes körű felügyeletét a vállalati infrastruktúrában a Novell ZENworks Mobile Management biztosítja, amely platformok széles skáláját támogatja. Emellett titkosítás és hozzáférés-vezérlés révén védi a mobil készülékeken tárolt információkat, így az adatok akár távolról is törölhetők egy elveszített telefonon vagy tableten.
A Novell a BrainShare konferencián bejelentette, hogy hamarosan elérhető lesz a vállalat új mobil fájlkezelési megoldása, a Filr nyilvánosan tesztelhető változata. Nemsokára a nagyközönség is kipróbálhatja, mire képes a megoldás, amely a meglévő tűzfalakat és hozzáférési jogokat használva garantál magas szintű biztonságot és megfelelőséget, miközben bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetővé teszi a fájlokat. A Filr a már használatban lévő fájlrendszerekre és infrastruktúrákra épül, így nem igényel plusz befektetést.
A vállalat az iPrint eszközzel teszi teljessé a mobil megoldások körét, amely segítségével a felhasználók Android vagy iOS rendszert futtató mobil készülékekről nyomtathatnak egy tetszőleges nyomtatóra csatlakozva. A felhasználók a szervezet nyomtatóit e-mailen keresztül vagy az AirPrint, illetve egyéb vezeték nélküli technológia használatával érhetik el tabletjükről, illetve mobiltelefonjukról. A termék bármilyen nyomtatóval képes együttműködni, ezért nincs szükség az eszközpark lecserélésére.

Az elkövetkező időszak újdonságai
A Novell folyamatosan követi az új trendeket, és továbbfejleszti termékeit a legújabb igényeknek és elvárásoknak megfelelően. Jól példázza mindezt, hogy a legutóbbi BrainShare konferencia óta, tehát 16 hónap alatt összesen 86 új termékverzióval jelent meg a piacon.
Az eddigi átfogó portfólió kiegészítéseként 2013-ban érkezik a már említett Filr és az iPrint Appliance, valamint idén várható a File Managemet Suite és az Open Enterprise Server frissítése is. A GroupWise legújabb, Windermere névre hallgató változata szintén 2013-ban esedékes a Co-Existence eszközzel és a GroupWise Mobility Service megoldással együtt. A ZENworks 11 harmadik szervizcsomagja is megjelenik idén, valamint további újítások várhatók a ZENworks Mobile Management és a ZENworks Application Virtualization termékek esetében.


További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.brainshare.com/


 

Kulcsszavak: mobil mobilpiac Novell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36