A Google Reader nyugdíjba vonul

Czipperer Dia, 2013. március 14. 16:48

A Rich Site Summary vagy más néven RSS az egyik legegyszerűbb módja, hogy folyamatosan nyomonkövessük kedvenc weboldalainkat. A legnépszerűbb ilyen szolgáltatás a Google Reader, amelyről kiderült, hogy csak volt – a Google július 1-től megszűnteti a szolgáltatást.

Magam is megbizonyosodtam róla, hogy a hír igaz, július 1-jével megszűnik a Google Reader. Megnyitottam az olvasómat, és ez a kép fogadott:

 

 

 

 

 

Ahogy a cég fogalmazott, a 2005 óta működő Reader nyugdjíba vonul. Szerencsére azonban minden adatunk másolatát menthetjük gépünkre. A feliratkozásainkat XML fájlként, az alábbiakat pedig JSON fájlként:

 

- a követőink listáját, és akiket mi követünk

- a csillaggal jelölt elemeket

- a kedvelt és megosztott elemeket

mások megosztásait, akiket követsz

- a létrehozott megjegyzéseket

- a kommentált elemeket

 

A Google idén is elvégzi tavaszi nagytakarítását, ennek keretében söpri ki végleg szolgáltatásai közül a Readert. És hogy mi a magyarázat minderre? A felhasználók folyamatos csökkenése – állítja a cég blogjában.

 

De úgy tűnik, mégis akadnak hűséges felhasználók, ráadásul elég szép számmal, ugyanis a létrehoztak egy online petíciót, amelyet már több mint 20 ezren aláírtak, és több megjegyzést is olvashatunk, arról számolnak be a felhasználók, mire és hogyan használták a Google Readert.

 

A YouTube-on kerestünk videót arról, hátha okosabbak leszünk, és máris egy mémbe ütköztünk. Szerintem az elkövetkezendő napokban, hetekben több hasonlóra is számíthatunk.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Már több millió európai Samsung felhasználó veszi igénybe az új One UI 6.1 frissítéssel érkezett Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 19:43

Adatbiztonsági frissítést adott ki az ASUSTOR

Az ADM 4.3 az adatbiztonságra összpontosít. A zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok terjedésével az ADM 4.3 megerősíti védelmét és hivatalossá tesz számos új adatbiztonsági funkciót.

2024. április 30. 18:00

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14