Digitális függőségeink – Intel IDC InfoBrief kutatás

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 30. 08:11

Egy az Intel által támogatott IDC InfoBrief kutatás szerint digitális eszköztárunk legfontosabb tagja személyi számítógépünk. A kutatásban megkérdezett háztatások 97%-a vallja PC-jét elsődleges számítástechnikai eszközének, amelyen átlagosan heti 21 órát töltenek el. 

Az IDC “Digitális Függésünk Vizsgálata” (Exploring our digital dependence) címen indított felméréséből kiderül, hogy a fogyasztók imádják a digitális világot – különös tekintettel a PC-re – és előbb mondanának le a sport, az édességek, a koffein, a kábeltelevízió és a gépjárművek nyújtotta élvezetekről, mint otthoni számítógépükről. Az új PC-k vásárlását az alábbi körülmények indokolják:

 

- vágy a legújabb technológiák használatára;

- a még jobb ár/érték arány meggyőző hatása;

- a még gyorsabban működő eszköz ígérete;

- nem működő régi eszköz.

 

Főként a legújabb technológiák vonzása, a jobb ár/érték arány hatása, a gyorsabb működés, illetve a nem működő régi készülék ösztönöz új PC vásárlására

 

 

Az amerikaiak közel fele tervezi, hogy PC-jét az elkövetkezendő egy évben valamilyen módon fejleszti – erre kínál kitűnő megoldást az Intel új, 2 az 1-ben laptop-tablet eszköze.

 

- A háztartások 97%-a állítja, hogy az elsődleges digitális eszköze a PC-je

- A megkérdezettek 83%-a szerint a személyi számítógép sokkal hatékonyabban használható, mint egy táblagép, vagy egy okostelefon

- Az amerikaiak annyi időt töltenek PC-jükön, mint az összes többi elektronikus eszközükön együttvéve, ez összesen heti 43 órát jelent

- Az Intel 4. generációs processzorai megoldják az elavult, lassú PC-k okozta problémákat

- Tíz válaszadóból négy az elkövetkezendő egy évben vásárol magának új személyi számítógépet

 

Előbb mondanánk le a sport, az édességek, a koffein, a kábeltelevízió és a gépjárművek nyújtotta örömökről, mint a PC-ről, mely elhozza otthonunkba a digitális világot

 

 

 A teljes kutatás ezen a linken tekinthető meg (angol nyelven, pdf formátumban).

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50