A Broadcom 60 millió dolláros kártérítést fizet az Intelnek

Tóth Kristóf, 2003. augusztus 12. 00:09
A Broadcom chipgyártó cég 60 millió dolláros kártérítést fizet az Intelnek, ugyanis a vállalat ily módon szeretne elkerülni egy várhatóan alaposan elhúzódó, szabadalmi jogokkal kapcsolatos pereskedést.
A Broadcom munkatársai elmondták, hogy a vállalat egyrészt 60 millió dollárt utal át az Intel számára, másrészt pedig keresztlicenc szerződéseket köt a világ legnagyobb chipgyártó cégével. Ismeretes, hogy az Intel a közelmúltban azzal vádolta meg a Broadcomot, hogy az megsértett öt olyan szabadalmat, melynek jogai a törvény szerint az Intelt illetik meg. A két nagyvállalat szóvivői elmondták, hogy a mostani bejelentés révén végre lezárult az ügy.

Tudni lehet, hogy az Intel a 60 millió dolláros kártérítés fejében visszavonta az Egyesült Államok szövetségi bíróságához, illetve az ITC-hez (International Trade Commission) eljuttatott peranyagait, illetve, hogy az említett összeget a Broadcom a 2003-as üzleti év harmadik, illetve negyedik negyedévében két egyenlő részletben fogja átutalni az Intel bankszámlájára.

Az Intel korábban azt állította, hogy a Broadcom megsértette öt szabadalmi jogát, melyek közül egy hálózati, egy chiptokozási, három pedig videotömörítési technológiákkal volt kapcsolatos. Az Intel azt kérte a bíróságtól, valamint az ITC-től, hogy mihamarabb akadályozzák meg a Broadcom további törvénysértéseit, illetve kötelezzék arra a vállalatot, hogy térítse meg az Intelnek okozott károkat, és fizesse ki a per kapcsán felmerülő összes költséget.

A két nagyvállalat között létrejött megállapodás értelmében az Intel, a Broadcom, illetve leányvállalataik keresztlicenszelhetik egymás azon technológiáit, melyek szabadalmi jogait 2008 augusztusa előtt jegyeztetik be a szabadalmi hivatalnál. Az érintett cégek szóvivői elmondták, hogy bizonyos termékek technológiai licenszjogai kivételt képeznek a most kötött keresztlicensz szerződések alól. Ismeretes egyébként, hogy az Intel a Broadcom egyik korai befektetője volt, azonban később a piaci rivalizálás miatt alaposan megromlott a két cég kapcsolata.
Kulcsszavak: Intel Broadcom jog

Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

2024. március 1. 14:33

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

Több időt igényel az álláskeresés, mint egy évvel korábban

Minimálisan csökkent az aktív álláskeresők aránya egy év alatt a hazai munkaerőpiacon, minden második dolgozó elégedett jelenlegi helyével, vagy legalábbis nem gondolkodik a váltáson. 1500 fő megkérdezésével készítette el rendszeres, negyedéves reprezentatív felmérését a Profession.hu 2024 elején, amelyben az álláskeresési státuszt és szokásokat vizsgálja.

2024. március 1. 11:35

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

Megszámolni is nehéz mennyi díjat kapott a HONOR

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 09:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30