A 3COM új terméke - menedzselhető beépített kapcsoló

Széleskörű hálózat menedzsment és ellenőrzés az új IntelliJack-kel

forrás Prim Online, 2003. szeptember 24. 14:52

Megnégyszerezi az összekapcsolt hálózatok kapacitását, és feleslegessé
teszi új kábelek telepítését az IntelliJack elnevezésű új
kapcsolócsalád, amelyet a 3COM mától Magyarországon is forgalmaz. A
4-portos „In-The-Wall" kapcsolók új IntelliJack családja a falra
szerelhető kapcsolók új generációját képviseli, széleskörű hálózat
menedzsment és ellenőrzési lehetőséget biztosít.
A növekvő vállalkozások számára hálózati kapacitásuk bővítése egyre nagyobb anyagi és technológiai kihívást jelent, nem beszélve az esztétikai szempontokról, amelyeket a hagyományos kábelezéssel igen nehéz figyelembe venni. A 3COM új IntelliJack családja költségtakarékos megoldást kínál, miközben menedzselhetővé és ellenőrizhetővé teszi a kapcsolatot. Az új IntelliJack támogatja az Ethernetes tápellátást (Power Over Ethernet - PoE) ezáltal a meglévő kábelezésen keresztül távtáplálással üzemeltethető, így nagy megbízhatóságot és optimális hálózati teljesítményt garantál.

Az IntelliJack család része a 3Com NJ205 IntelliJack elnevezésű 4-portos gyors Ethernet kapcsolója (Fast Ethernet Switch), ami megfelel az Európai Unió és más piacok szabványainak. A menedzselhető, falba rögzített kapcsoló az 1-portos LAN fali végpontot 4-portos gyors Ethernet hálózati csatlakozási ponttá alakítja át. A központosított menedzsment lehetővé teszi a helyzetelemzést és olyan továbbfejlesztett alkalmazásokat kínál, mint a port szintű VLAN csatlakozás, továbbá lehetővé teszi a forgalom fontossági sorrendben történő szabályozását (802.1p). Az IntelliJack alkalmas áramtovábbításra is, mellyel további eszközök központi távtáplálása oldható meg (wireless berendezések, webkamera, Ethernet telefon, vagy bármely PoE szabványt támogató eszköz).

A 3Com Superstack 3 Switch 4400 PWR ideális megoldás lehet mint központi tápforrás. A 24 portos hálózati eszköz számos hálózati szolgáltatáson túl (pl.: Layer4, RADIUS) minden tekintetben támogatja az IEEE802.3af szabványt is.

Mindezen tulajdonságok különösen alkalmassá teszik az NJ205 kapcsolót az IP alapú hang és egyéb konvergens alkalmazások támogatására.

A családhoz tartozik a 3Com nem menedzselhető, 4-portos kapcsolója, az NJ105 IntelliJack is, amely – az NJ205-höz hasonlóan – képes megnégyszerezni az irodák, konferencia termek, osztálytermek, történelmi épületek és minden nehezen kábelezhető helyiség hálózati port kapacitását.

Az IntelliJack kapcsolók esztétikusan illeszthetők a falba, a kábelvezetőkbe, vagy a padlón elhelyezett dobozba. Szabványos, mégis esztétikus formájuknak köszönhetően bárhová egyszerűen felszerelhetők: irodákba, osztálytermekbe, konferencia termekbe, vagy akár közterületre, telefonfülkékbe. Mivel telepítésük további kábelezést nem igényel, az IntelliJack kapcsolók nagyszerű megoldást jelentenek a nehezen kábelezhető régi épületek, tömör falszerkezetű és azbeszt szigetelésű helyszínek számára.

Mind az IntelliJack NJ105, mind az NJ205 kapcsoló a meglévő kábelezést használja, minimalizálva ezzel a bővítés költségeit.

Többféle jelszókezelésre képes a Kingston új pendrive-ja

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette az IronKey Locker+ 50 (LP50) USB Flash meghajtó bevezetését. Az új termék fogyasztói szintű biztonságot kínál XTS módban, AES hardvertitkosítással és digitálisan aláírt firmware-rel a BadUSB támadások és Brute Force jelszófeltöréses támadások ellen.

2022. július 6. 09:55

A Kingston Digital bemutatta automatikus „USBtoCloud” mentést végző USB-meghajtóját

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette az IronKey Locker+ 50 (LP50) USB Flash meghajtó bevezetését. Az új termék fogyasztói szintű biztonságot kínál XTS módban, AES hardvertitkosítással és digitálisan aláírt firmware-rel a BadUSB támadások és Brute Force jelszófeltöréses támadások ellen.

2022. július 6. 07:35

Felszállóágban várja a Kékszalagot a „válságálló” vitorlázás

Alig több mint egy hét múlva kezdődik a hazai vitorlásszezon csúcseseménye, az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj. A szervezők mintegy 600 hajóra és 3000 körüli indulóra számítanak, akik között egyre nagyobb arányban vannak azok, akik a versenyzés helyett az élményért vágnak neki a tókerülésnek. Mindez nem meglepő, hiszen az új aranykorát élő Balatonon az utóbbi években csak a kikötőhelyek száma szabott határt a hobbivitorlázás bővülésének. A szakértő szerint pedig a gazdaság felett gyülekező fellegek sem hoznak majd jelentős visszaesést ilyen téren.

2022. július 5. 18:42

gBurner Virtual Drive 5.2

A gBurner Virtual Drive egy ingyenes segédprogram, amelyet virtuális CD / DVD meghajtók létrehozására és kezelésére terveztek. A program lehetővé teszi akár 16 virtuális meghajtó létrehozását és támogatja a legtöbb népszerű CD / DVD képfájl-formátumot.

2022. július 5. 17:26

Új ajánlatokkal jelentezik a Telekom

Vajon hogyan tudnánk még elégedettebbé tenni az ügyfeleinket és még magasabb minőségű szolgáltatást, vagy terméket biztosítani nekik? – teszi fel a legtöbb cégvezető a kérdést, legyen szó akár most induló, akár több éve jól működő vállalkozásról. Miközben a fejlesztés és a fejlődés vállalkozásonként mást és mást jelent, a digitális megoldások szerepe mindenhol és minden ponton ugyanúgy felértékelődött, kulcsfontosságúvá vált: a Telekom most arra vállalkozik, hogy egy online követhető „átalakító show” segítségével megmutassa, hogyan járul hozzá a digitalizáció a vállalkozások fejlődéséhez, amit a Telekom új üzleti ajánlatokkal és megoldásokkal is támogat.

2022. július 5. 17:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24