SunSystems vállalatirányítási rendszerből vizsgáztak az ÁVF végzősei

A diákok igénylik a gyakorlati tapasztalatokat is biztosító tantárgyakat

forrás Prim Online, 2005. január 18. 11:45
Sikeresen zárult az Általános Vállalkozási Főiskola (ÁVF) 2004-es őszi félének kontrolling szakiránya, amelyen elsőként az iskola történetében a negyedéves hallgatók heti négy órás oktatást kaptak a SunSystems 5 vállalatirányítási rendszer működéséről.
Az LLP Budapest által díjmentesen nyújtott szemeszter végén, a főiskolások körében végzett értékelésből kiderült: a diákok rendkívül fontosnak tartják, hogy már az iskolában megismerhessék a vállalati folyamatokat irányító rendszereket, és hogy a munkaerőpiacra kerülésük előtt nagyobb informatikai tudást szerezzenek. Az érdeklődést mutatja, hogy a következő, szeptemberben induló kontrolling szakirányra máris háromszorosára nőtt a jelentkezők száma.

A vállalatirányítási rendszerekről szóló elméleti és gyakorlati oktatást az angliai Systems Union megoldásszállító partnere, az LLP Budapest vezető tanácsadója tartotta a hallgatóknak. A diákok az órákon átfogó képet kaptak a vállalatirányítási rendszerek és ezen belül a SunSystems 5 felépítéséről, sajátosságairól, felhasználási területeiről és működéséről.

A szeminárium után az LLP felmérést végzett a diákok körében az új tárgy elismertségéről. Ebből kiderült, hogy a kurzust felvett diákok 56%-a ugyan látott már valamilyen vállalatirányítási rendszert, de még csak kevesen (3%) használták is azokat. 84%-uknak kifejezetten tetszett a megoldás és 76%-uk szívesen használná a jövőben is. Néhányuk szívesen tanulna többet a rendszerről, annak is főként az elemzési és riportolási lehetőségeiről. A SunSystems-et a főiskolások így jellemezték: rugalmas, sokféle igényt kielégítő rendszer, nagyon erősek az elemzési és riportkészítési funkciói, viszont összetettsége bonyolulttá is teszi a használatát. A diákok továbbá elismerően nyilatkoztak az LLP módszertanáról, mondván az elméleti és gyakorlati ismeretek megfelelő kombinációja átfogó képet adott a SunSystems rendszerről.

A SunSystems vállalatirányítási rendszert ma már több mint 18000 vállalat használja világszerte, sőt a világ 50 legnagyobb vállalata közül 45 választotta ezt a megoldást. Magyarországon közel 100 meghatározó közepes és nagyvállalat, valamint államigazgatási intézmény alkalmazza a SunSystems-et ügyviteli folyamatai kezelésére.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04