3Com: A legmodernebb IPS technológia birtokában

TippingPoint akvizíció

forrás Prim Online, 2005. február 21. 13:13
A 3Com vállalat bejelentette, hogy a texasi TippingPoint Technologies Inc. akvizíciója sikeresen lezárult. A TippingPoint az innovatív, csúcstechnológiát képviselő behatolás-elhárító rendszerek (Intrusion Prevention Systems – IPS) vezető berendezésgyártója, minden részletre kiterjedő alkalmazás-, infrastruktúra- és teljesítmény-védelmet kínál. A 3Com részeként a TippingPoint új lendületet ad a 3Com törekvésének, hogy maximális biztonságot nyújtó, konvergens hálózati megoldásokat kínáljon a különböző méretű vállalkozások részére, és díjnyertes behatolás-elhárító rendszerei révén bővíti a 3Com termékportfolióját.
A 3Com 2004. december 13-án jelentette be, hogy fel kívánja vásárolni a TippingPointot. Azóta a vállalat részvényeseinek rendkívüli gyűlésén a csoport jóváhagyta az akvizíciós szándékot. A megállapodás szerint a 3Com 47 USD-t fizetett a fennmaradó TippingPoint-részvények darabjáért.

Bruce Claflin, a 3Com elnök-vezérigazgatója az akvizíciót kommentálva elmondta: a TippingPoint felvásárlása egyedülállóan széles termékportfoliót hoz létre, amellyel a különböző méretű vállalkozásoknak kategória-vezető és nyitott szabvány alapú, biztonságos, konvergens hálózati megoldásokat kínálhatunk. Termékeink és megoldásaink, amelyeket világméretű eladási, beszállítói és szolgáltató hálózat támogat, az iparág leglenyűgözőbb, minden igényt kielégítő kínálatát nyújtják.

TippingPoint, a 3Com egy részlege


Az akvizíció lezárultával a TippingPoint, a 3Com részévé válik, de elsődleges működési bázisa továbbra is a texasi Austin lesz. A TippingPoint szervezeti struktúrája változatlan marad, vezérigazgatója, Kip McClanahan – mostantól a TippingPoint részleg elnöke – a 3Com vezérigazgatójának, Bruce Claflinnek jelent.

A 3Com részlegeként a TippingPoint a 3Com világméretű beszállítói és elosztási csatornáinak köszönhetően tovább fokozhatja kiemelkedően dinamikus növekedési ütemét, míg a vállalat saját értékesítési hálózata és partnerei továbbra is kulcsszerepet játszanak a részleg sikerében. A 3Com értékesítési hálózata és kiemelt, minősített partnerei révén pedig a TippingPoint az egész világon kínálhatja termékeit.

A TippingPoint szakértelme, felsőkategóriás, piacvezető behatolás-elhárító rendszerei (IPS), illetve az ezen a területen tett áttörő újításai révén széles körben ismert. A 3Com és a TippingPoint együtt a legmodernebb biztonsági és hálózati infrastruktúra-kínálatot nyújtja a piacon, melyet a vállalkozások előtt álló kihívások beható ismerete tesz lehetővé. A TippingPoint díjnyertes, kategóriavezető behatolás-elhárító rendszerei kiegészítik a 3Com jelenlegi biztonság-, adat- és hangtermék-portfolióját, és biztosítják, hogy a 3Com továbbra is piacvezető minőségű, konvergens hálózati megoldásokat kínáljon a különböző méretű vállalkozások számára.

Leginkább mobilról olvasunk híreket

A 15 és 40 év közöttiek közel száz százaléka netezik, azonban a 75 év felettiek közül kevesen – derül ki egy új dokumentumból, amit a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa fogadott el e heti ülésén. A grémium több vidéki rádiós pályázatnál is eredményt hirdetett. 

2022. január 27. 18:11

A digitalizáció segítségével válnak akadálymentessé az írott szövegek

Látássérülteken segít egy szövegeket hangfájlokká konvertáló, magyar fejlesztésű program. A Dramatizált Elektronikus könyvszerkesztő és Hangoskönyv konvertáló (DEX) szoftver az Informatika a Látássérültekért Alapítvány legújabb innovációja.  Az előző verzióhoz képest a mostani fejlesztés képes a könyveket és egyéb papíralapú dokumentumokat, illetve szöveget tartalmazó képfájlokat és PDF állományok tartalmait felolvasható elektronikus fájl formátumba alakítani. A szoftver legfrissebb, 3.0-ás verziójának fejlesztéséhez a szervezet a 2020-as Vodafone Digitális Díj keretében nyert támogatást a Digitális Esélyegyenlőség kategória első helyezettjeként. A szoftver az INFOALAP weboldaláról ingyenesen tölthető le. 

2022. január 27. 16:37

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

A Paulinyi & Partners Digital Solutions Kft. egyedi projektjével a tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

2022. január 27. 14:58

A Philips vezeték nélküli modellekkel bővíti az AV platformot

A Philips Sound három új modellt mutat be, melyek a 2022. második félévétől elérhető Fidelio fókuszú AV platform első termékei. Az új prémium hangsugárzó, mélynyomó és szatellit hangszóró kivitelében egyesíti a Fidelio teljesítményét, a prémium anygahasználatot, és a koherens családi dizájnt. Mindezt együtt kínálja a muti-room, többcsatornás, kiváló minőségű audio streaminghez. 

2022. január 27. 14:56

A Check Point Software 2022-es biztonsági jelentése

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta 2022-es biztonsági jelentését, mely bemutatja az általuk 2021 során tapasztalt legfontosabb támadási vektorokat és technikákat, kezdve az év eleji SolarWinds támadással, mely a kifinomultság és terjedés egy egészen új szintjét jelentette, egészen a decemberi Apache Log4j sérülékenységet kihasználó támadásokig

2022. január 27. 13:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58