F-Secure: mobilvírusok elleni küzdelem új szakasza

Kovács Attila, 2005. május 4. 14:20
A biztonsági megoldásokat szállító finn F-Secure és magyarországi disztribútora, a 2F2000 Kft. mai közös budapesti sajtótájékoztatóján Antti Vihavainen, az F-Secure mobil biztonsági szolgáltatások alelnöke a mobil eszközök vírusai elleni hatékony fellépés új szakaszáról beszélt, amikor a maroktelefonokat támadó rosszindulatú kódok hármas csoportosítását jelentette be.
A mobilkártevők első csoportjába a Cabir vírus és a hozzáhasonló, a Symbian 60 operációs rendszert használó Bluetoothon keresztül terjedő kártevők tartoznak. A második csoport károkozói titokban települnek fel a telefonokra, amikor a felhasználó ingyenes játékokat és más típusú fájlokat tölt le. A csoport egyik legismertebb tagja a Skulls kártékony trójai kód, amely .sis fájlban terjed, a rendszer-alkalmazásokat nem működő változatokkal helyettesíti, így a telefon alapfunkcióin kívül egyetlen más alkalmazás sem működik. A legveszélyesebb harmadik rosszindulatú kódcsoport szintén a Symbian Series 60 eszközöket támadja, a Bluetooth kapcsolatot, valamint az MMS üzeneteket egyaránt használja a terjedéshez. (Példa erre a Commwarrior).

Az F-Secure Mobile Anti-Virus megoldás Vihavainen szerint intelligens telefonok hatékony védelmét biztosítja mindhárom esetben. A mobil eszközökön futó való idejű védelmet és automatikus vírusvédelmi frissítéseket kínál szabadalmaztatott SMS frissítési mechanizmuson és https kapcsolaton keresztül.


Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50