Az LG nem forgalmaz több katódsugaras képcsöves tv-t Európában

Milkovits Gábor, 2005. október 30. 20:08
Az LG bejelentette, hogy Európában ezentúl néhány speciális termék kivételével gyakorlatilag beszünteti a hagyományos katódsugaras képcsöves (CRT) televíziók forgalmazását.
Az LG lépésének hátterében nyilvánvalóan a termékek iránti csökkenő kereslet, illetve a lapos képernyős, LCD vagy plazma televíziók ezzel párhuzamosan növekvő népszerűsége áll. A Gartner piackutató szerint idén 20%-kal kevesebb CRT tv-lészülék fog fogyni Európában, mint tavaly. A brit Meko adatai ezzel összhangban azt mutatják, hogy míg a katódsugaras képcsöves televíziók még mindig az összes eladott készülék 73%-át adják, addig a forgalmi értéknek már kevesebb, mint a felét teszik ki. Bob Raikes, a cég vezető elemzője szerint a legfontosabb tényező a folyamat felgyorsulásában az, hogy a kiskereskedők gyakorlatilag egyáltalán nem érdekeltek a kisebb haszonkulcsot kínáló hagyományos készülékek forgalmazásában, kivéve talán a nagy mennyiségben eladható, legolcsóbb modelleket. Az LG viszont éppen, hogy ilyeneket nem akar gyártani, miután teljes termékskálájában a mobiltelefonoktól a hűtőgépekig drágább, nagyobb nyereséget hozó termékeket szeretne piacra dobni. A dél-koreai cég a stratégiai váltástól azt várja, hogy jelenlegi 4-5. helyéről a 2-3. helyre lépjen elő az európai elektronikai piacon a közeljövőben.

Az LG lépése hátrányosan érinti a cég fő európai képcső-beszállítóját, a Philips-szel 50-50 százalékban birtokolt LG Philips Displays vegyes vállalatot, illetve annak francia- és csehországi üzemeit. A dél-koreai cég ugyanakkor fel kívánja futtatni a plazma és LCD tévék gyártását az öreg kontinensen, amit az is jelez, hogy jelenleg is tárgyalásokat folytatnak egy Lengyelországban létesítendő, 3000 főt foglalkoztató új üzem felépítésével kapcsolatban, ami 100 millió dolláros befektetéssel járna.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16

A Magyar Telekom 2018. első negyedéves eredményei

2018. május 9. 17:23


A SmugMug felvásárolja a Flickr-t

2018. április 21. 16:26

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03
cloudappsportal.com