Letartóztattak Amerikában egy fogyasztást megtagadó WiFi felhasználót

Milkovits Gábor, 2006. június 25. 18:00
Az amerikai Washington államban letartóztattak egy férfit, miután hónapokig használta egy vendéglátóhely WiFi szélessávú internetes kapcsolatát anélkül, hogy eközben bármit is fogyasztott volna.
Az Alexander Smith nevű renitens egyén három hónapon keresztül a helyi "Brewed Awakenings" ("kb. erjesztett ébredések") nevű vendéglátóhely parkolójában, autójában ülve, laptopjáról vette igénybe a hely vezeték nélküli WiFi internetkapcsolatát, és rendőri felszólításra sem hagyott fel ezzel a tevékenységgel. Smith abban az esetben, hogyha eljárás indul ellene, olyan jogszabályok alapján lehet büntethető, amelyeket elsősorban étteremből fizetés nélkül távozók, vagy mondjuk kábeltévé adástolvajok ellen szoktak alkalmazni.

Az ügy mindenképpen precedens értékű lehet a tengerentúlon, szakértők szerint ugyanis jelenleg nem egyértelműen tisztázott, hogy egy nyilvános vendéglátóhely (étterem, szálloda, stb.) közelében a nem vendégként érkező személyek igénybe vehetik-e a WiFi forró pont szolgáltatásait, illetve ha nem, milyen szabályok alapján vonhatók ezért felelősségre.
Kulcsszavak: Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09