Letartóztattak Amerikában egy fogyasztást megtagadó WiFi felhasználót

Milkovits Gábor, 2006. június 25. 18:00
Az amerikai Washington államban letartóztattak egy férfit, miután hónapokig használta egy vendéglátóhely WiFi szélessávú internetes kapcsolatát anélkül, hogy eközben bármit is fogyasztott volna.
Az Alexander Smith nevű renitens egyén három hónapon keresztül a helyi "Brewed Awakenings" ("kb. erjesztett ébredések") nevű vendéglátóhely parkolójában, autójában ülve, laptopjáról vette igénybe a hely vezeték nélküli WiFi internetkapcsolatát, és rendőri felszólításra sem hagyott fel ezzel a tevékenységgel. Smith abban az esetben, hogyha eljárás indul ellene, olyan jogszabályok alapján lehet büntethető, amelyeket elsősorban étteremből fizetés nélkül távozók, vagy mondjuk kábeltévé adástolvajok ellen szoktak alkalmazni.

Az ügy mindenképpen precedens értékű lehet a tengerentúlon, szakértők szerint ugyanis jelenleg nem egyértelműen tisztázott, hogy egy nyilvános vendéglátóhely (étterem, szálloda, stb.) közelében a nem vendégként érkező személyek igénybe vehetik-e a WiFi forró pont szolgáltatásait, illetve ha nem, milyen szabályok alapján vonhatók ezért felelősségre.
Kulcsszavak: Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00