Átszervezéssel elkerülheti a csődöt az SGI

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 20. 20:24
Az illetékes bíróság megszüntette a Silicon Graphics Inc. (SGI) számítógépgyártó ellen korábban elrendelt csődeljárást, és áldását adta a jó nevű, ám nehézségekkel küzdő vállalat átszervezési tervére.
A többek között a Jurassic Park filmek grafikus megoldásait is jegyző, és az ilyen profilú rendszerek terén prominens szerepet játszó cég évek óta nehézségekkel küzd, olyannyira, hogy megmentéséhez drasztikus lépésekre volt, illetve van szükség. A januárban kinevezett vezérigazgató, Dennis MacKenna, márciusban elbocsátotta a dolgozók 12%-át, májusban pedig csődeljárást kezdeményezett a vállalat ellen, illetve beszüntette az MIPS processzoros és Irix operációs rendszerű, elavultabb számítógépek gyártását.

A most benyújtott terv szerint mind a menedzsment, mint pedig az igazgatótanács teljes mértékben megújul, az elsődleges cél pedig a nyereségesség visszaállítása a 2007-es pénzügyi évben. Ehhez folytatják a létszámcsökkentést; az átszervezés előtti 2200 főből mintegy 1600-at tartanak meg, amivel éves szinten 150 millió dollárt tudnak megtakarítani. A termékskála átalakításának szintén fontos szerep jut, így egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a felső kategóriás Itanium rendszerek mellett az olcsóbb, Xeon processzoros szerverek, valamint a memóriaközpontú rendszerek forgalmazására is. Az átszervezési elképzeléseket a csődügyekben eljáró bíróság mellet az összes hitelező is egyhangúlag elfogadta, az SGI-nak pedig sikerült kölcsönök formájában megfelelő pénzügyi fedezetet előteremtenie a lépések finanszírozásához.
Kulcsszavak: +céginfo SGI

Leáldozott az emeltdíjas hívásokkal való visszaéléseknek?

Se szeri se száma azoknak az eseteknek, amikor valaki furcsa számokról hívást kap, és ezeket felvéve a telefonszámlája az egekbe szökik. Az alapvető óvatosság mellett, – hogy ne fogadjunk olyan hívásokat, amik egzotikus országhívószámokról érkeznek – mostantól a törvény is véd bennünket. Az ilyen csaló hívások számlái ugyanis a jövőben a szolgáltatót terhelik – hívja fel a figyelmet a téma két szakértője, a KPMG Legal Tóásó Ügyvédi Iroda és dr. Bocsák Attila ügyvéd. 

2020. július 12. 15:10

fre:ac 1.1.2b

Ingyenes, magyar nyelvű audio konverter és CD-másoló alkalmazás, amely támogatja a népszerű formátumokat: MP3, MP4/M4A, WMA, Ogg Vorbis, FLAC, AAC, WAV és Bonk.

2020. július 12. 12:38

Wise JetSearch 4.1.1.216

Az ingyenes Wise JetSearch egy helyi fájl kereső eszköz, amely támogatja a FAT és NTFS meghajtót is. Tökéletes alternatívája a Windows Search és a Search Everything programoknak.

2020. július 12. 12:36

Új területeken hódít a DIGIMobil

Újabb 32 településen tette elérhetővé mobil telekommunikációs szolgáltatásait a DIGI, így összesen már 579 városban és községben tesztelhetik a DIGIMobil szolgáltatást a cég ügyfelei.

2020. július 12. 12:07

Digitális képességekkel a munkanélküliség ellen

A digitális képességek fejlesztése lehet a leghatékonyabb módja, hogy olyan embereket segítsünk vissza a munka világába, akik a közelmúltban valamilyen okból kiszorultak a munkaerőpiacról. A hátrányos helyzetű álláskeresőket karolja fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Incorpora projektje, amelyhez a Microsoft Magyarország is csatlakozott – digitális kompetenciafejlesztő tréninggel.

2020. július 12. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás