1GB tárhelyet kínál az áprilisban induló GDrive

Farkas Norman, 2012. március 28. 17:01

A legfrissebb információk szerint áprilisban debütál a Google online tárhelyszolgáltatása, a GDrive. A hírek arról is beszámolnak, hogy a keresőóriás kissé szűkmarkúan fog bánni a felhasználókkal, s mindössze 1GB méretű ingyen tárhelyet bocsát majd rendelkezésükre.

A GigaOM-tól származó információk szerint már nem kell sokáig várnunk a Google felhő alapú szolgáltatására. Öröm az ürömben, hogy a GDrive viszonylag kevés ingyenes tárhelyet - mindössze 1GB-ot - biztosít, s ez a legtöbb konkurens megoldást alulmúlja. Gondoljunk csak az alapvetően 2GB-tot nyújtó DropBoxra, az 5GB-tal kecsegtető Box-ra, vagy a Microsoft 25GB-ot ingyen és bérmentve biztosító SkyDrive-jára.

A GigaOM-nál arról is beszámoltak a srácok, hogy a Google nyilvánosságra hozza a szolgáltatás API-jait, így a GDrive gond nélkül elérhető lesz külső, azaz 3rd party alkalmazásokból is.

 

[Forrás: GigaOM]

Hírek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50