Novemberben érkezik a kétkijelzős ASUS TAICHI

Kütyü Magazin, 2012. október 25. 10:51

Az ASUS ma bejelentette TAICHI nevű elegáns Ultrabookjának megjelenését, amely innovatív, egymásnak háttal beszerelt két képernyőjével páratlan mobil rugalmasságot kínál. A TAICHI-ban egy nagyteljesítményű, négymagos Intel Core processzor található, valamint két, háttal egymásnak fordított, Full HD felbontású képernyő az információ egészen izgalmas, új módokon történő megosztásához – mindezt egy olyan vékony házban, amely legvékonyabb pontján mindössze 3 milliméter és csupán 1,25 kilogrammot nyom.

Egyedi, kétkijelzős kialakításával és tükörfényes fekete borításával az ASUS TAICHI a multitouch táblagépek és az Ultrabookok legjobb funkcióit egyesíti – és képes váltani közöttük mindössze egyetlen ujjmozdulatra. Felnyitott fedéllel a TAICHI egy nagyteljesítményű Ultrabook Full HD képernyővel, háttérvilágított billentyűzettel és nagy, több ujjal kezelhető touchpaddel felszerelve, hogy a komolyabb irodai feladatok se jelentsenek problémát. Lezárt fedéllel viszont a TAICHI egy könnyű táblagéppé változik, Full HD felbontású, több ujjal kezelhető képernyővel, ami egyszerű, természetes módon használható az úton.

A TAICHI egymásnak háttal fordított két képernyője egyidejűleg egymástól függetlenül is használható, ami izgalmas új lehetőségeket teremt az információ megosztása, a multimédiás anyagok élvezete, vagy akár az alkalmazások használata terén. Felnyitott fedéllel, ha mind a két képernyő függőlegesen áll, a TAICHI használható arra, hogy egy előadást vagy filmet a gép mind a két oldalán lehessen látni – nincs tehát szükség nagy projektorra, vagy kényelmetlen külső kijelzőkre. Az IPS kijelzőtechnológia brilliáns képet biztosít mindkét képernyőn, rendkívül pontos színvisszaadással és 178 fokos betekintési szöggel a kiemelkedő hűség érdekében. A TAICHI képernyőjére tollal is lehet írni, a tökéletes precizitás érdekében és a kreatív alkalmazások használatához.

Az ASUS TAICHI-ban egy nagyteljesítményű, négymagos Intel Core i7 vagy kétmagos i5 processzor található 4 GB memóriával, Intel HD 4000 grafikus vezérlővel, és választhatóan 128 vagy 256 GB villámgyors SSD-tárolóval. Kétsávos Wi-Fi, Intel WiDi és Bluetooth 4.0 technológiák biztosítanak kiváló teljesítményű, vezeték nélküli kapcsolódást, a két USB 3.0 csatlakozó pedig maximálisan támogatja a legmodernebb, nagy sebességű külső hordozható tárolóeszközöket és a mobil készülékek gyors feltöltését.

A Bang & Olufsen ICEpowerrel közösen fejlesztett ASUS SonicMaster technológia lélegzetelállító minőségű hangokat szólaltat meg a TAICHI-n, mindenféle zeneanyag esetén. A TAICHI-ban mindezeken felül található még egy 5 megapixeles, autofókuszos fő kamera 1080p Full HD videók rögzítéséhez, valamint egy második, 720p HD felbontású videokamera és egy zajcsökkentő tömbmikrofon a kristálytiszta videotelefonáláshoz zajos környezetekben is. A készülék akár 5 órán keresztül is bírja akkumulátorról (Wi-F-s webböngészés közben mérve).

Az ASUS TAICHI 2012 novemberértől lesz kapható egyes piacokon az ASUS viszonteladóinál. A gép az alábbi három kiszerelésben lesz elérhető.

 - TAICHI 21 11,6” Full HD képernyővel, Intel Core i5-3317U processzorral, 4GB RAM-mal és 128GB SSD-vel 1299 dollárért

- TAICHI 21 11,6” Full HD képernyővel, Intel Core i5-3317U processzorral, 4GB RAM-mal és 256GB SSD-vel 1499 dollárért

- TAICHI 21 11,6” Full HD képernyővel, Intel Core i7-3517U processzorral, 4GB RAM-mal és 256GB SSD-vel 1599 dollárért

 

 

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50