ARM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ARM

Az Oracle ARM processzor alapú felhőszolgáltatást kínál nagyon kedvező áron

Annak érdekében, hogy az ügyfeleit és a fejlesztőket segítse az ARM technológia előnyeinek kiaknázásában, az Oracle eszközöket, megoldásokat és támogatást nyújt az ARM-alapú alkalmazások fejlesztéséhez. 

2021. május 30. 17:10

Miért van szüksége az FMCG szektornak automatizált belső logisztikára?

Az FMCG szektort, azaz a napi fogyasztási cikkek szektorát nemcsak a gyorsan forgó termékek, hanem a változékonyság és az innovatív megoldások is jellemzik. Mivel a piaci igények folyamatosan változnak, az ellátási láncnak is tartania kell a lépést. A mai gyárterületek igencsak különböznek az akárcsak húsz évvel ezelőtti kialakításoktól, hiszen autonóm mobil robotok (AMR-ek), nagysebességű szállítószalagok, kobotkarok és további automatizációs technológiák kerültek alkalmazásra, melyek a kétkezi munkánál gyorsabban és pontosabban végzik el a feladatokat.

2020. március 25. 11:20

Egyszerűsíti az IoT elterjedését a Vodafone Business és az Arm

A megállapodás kiterjed az iSIM és IoT („dolgok Internete”) szoftver- és hálózati szolgáltatásokra, amelyek célja a komplexitás csökkentése, valamint az IoT eszközök teljesen nyílt, távoli kezelése.

2019. április 11. 11:14

Teljesítményében és energiagazdálkodásában is kiemelkedő a Huawei új processzora

A Huawei bemutatta az infokommunikációs iparág legnagyobb teljesítményű ARM (Advanced RISC Machine)-alapú processzorát, a Kunpeng 920-at. Az elsősorban energiatakarékossága és feldolgozási sebessége miatt kiemelkedő 7 nm-es chipkészlet fő feladata a Big Data, a megosztott tárhelyek és a natív ARM alkalmazások fejlődésének gyorsítása. A Huawei a Kunpeng 920 megalkotásával egy olyan ICT (Információs- és kommunikációs technológiák) iparági együttműködés részese lett, amelynek fő célkitűzése egy kölcsönösen előnyös ökoszisztéma létrehozása a számítási teljesítmény eddig nem látott mértékű megnövelésével.

2019. január 21. 11:02

ARM processzorokkal előre törhet a Microsoft

A brit ARM processzoraihoz igazított operációs rendszer fejlesztésével ismét előre törhet a Microsoft - állítják szakemberek, akiket igazolni látszik a szoftvercég tőzsdei szereplése is, miután az együttműködés hírére a redmondi óriás részvényei is emelkedni kezdtek.

2011. január 10. 08:28

Nyolcmagos ARM mobilprocesszor

A brit ARM csiptervező cég egy olyan mobilkészülékekbe való processzort fejlesztett ki Cortex A15 néven, amely akár 2,5 GHz-es órajelre is képes és 8 magot is tartalmazhat.

Kulcsszavak: mobiltelefon processzor ARM
2010. szeptember 12. 17:01

Hozzáférést nyert az ARM csiptechnológiájához a Microsoft

Az ARM egy olyan szerződést írt alá a Microsofttal, amelynek révén a szoftveróriás teljes körű architektúralicenchez jutott a processzorokat tervező cég termékeire vonatkozóan.

Kulcsszavak: ARM Microsoft
2010. július 26. 19:28

Szervercsipeken dolgozik az ARM

Az okostelefonos csipjeiről ismert ARM brit processzorfejlesztő olyan CPU-kkal kísérletezik, amelyek ezúttal a szerverek világában próbálják kiaknázni a cég energiatakarékos architektúrájában rejlő lehetőségeket.

Kulcsszavak: ARM processzor szerver
2010. május 7. 10:18

Többmagos, 2 GHz feletti ARM csipek

A brit ARM többmagos Cortex A9 processzorok fejlesztését jelentette be, amelyek állításuk szerint jóval hatékonyabbak lesznek, mint például az Intel hasonló paraméterekkel bíró x86-os lapkái.

Kulcsszavak: ARM processzor
2009. szeptember 17. 06:50

Kétmagos ARM processzorok érkeznek jövőre az iPhone-hoz és társaihoz

Az ARM processzorgyártó illetékese a Cnet-nek nyilatkozva elmondta, hogy rövidesen, mindenképpen jövőre, új kétmagos CPU-kat hoz forgalomba a cég az olyan okostelefonokhoz, mint az iPhone vagy a Palm Pre.

2009. június 14. 08:30

Támogatni fogja az ARM processzorokat a Windows 7?

Warren East, az ARM csipgyártó elnök-vezérigazgatója azt sugallta egy a sajtónak adott nyilatkozatában, hogy a következő generációs Windows 7 operációs rendszer esetleg nemcsak x86-os CPU-val, hanem az ő processzoraikkal is működik majd.

Kulcsszavak: Windows 7 processzor ARM
2009. május 3. 09:10

1 GHz-es mobiltelefon-processzor az ARM-tól

A brit ARM félvezetőlapka-tervező társaság egy olyan új mobiltelefonos processzormagot mutatott be, amely néhány éven belül lehetővé teszi akár 1 GHz-es csipek beépítését is a készülékekbe.

Kulcsszavak: ARM processzor mobiltelefon
2005. október 5. 12:02

PlayStation-szintű grafika mobiltelefonokon

Az Egyesült Királyság egyik vezető chiptervező vállalata, az ARM Holdings a napokban bejelentette, hogy jól haladnak az első olyan mikrochipek fejlesztési munkálatai, melyek révén a közeljövőben napvilágot látó új generációs mobiltelefonok olyan háromdimenziós grafikát nyújtanak majd használóik részére, mint amilyen grafikát eddig leginkább csak a különböző játékkonzolok voltak képesek nyújtani.

Kulcsszavak: +fohir ARM mobiltelefon
2002. augusztus 9. 07:14

1 GHz-es ARM mobillapka

Az ARM Holding 1 GHz-nél gyorsabb mobillapkát, a következő generációs „Jaguar” mikroprocesszor-architektúrát – fedőneve ARM11 – mutatta be az „Embedded Processor Forum ’2002” rendezvény első napján.

2002. május 2. 17:45

MPF 2001: Páratlan innováció válságos helyzetben

A félvezetőipar a közelmúltban soha nem látott mélyponti helyzetbe került a piac túltelítettsége, és az USA gazdasági visszaesése miatt. Az idei Mikroprocesszor Fórum azonban megmutatta, hogy a fejlődés ennek ellenére töretlen.

2001. október 24. 14:11

Az ARM bemutatta az új MOVE(TM) technológiát

A 16/32 bites beágyazott RISC processzorokat gyártó cég, az ARM, bejelentette a multimédiás alkalmazások gyorsítására szolgáló MOVE(TM)-et. A technológia, amely főleg az MPEG-4 és más videokódolási rendszerek vezeték nélküli eszközökben történő alkalmazását célozza meg, szoftveres és hardveres elemeket is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy a jelenleg meglévő codecek sebességének kétszeresével történjen a kódolás és dekódolás.

2001. július 22. 09:23

64 bites CPU mobiltelefonokba

Az angol ARM cég tervezői szervertechnológiát használva 64 bites processzort fejlesztenek. A szuperskalár architektúrán alapuló CPU-t a következő generációs kézieszközökben használják majd.

2001. május 14. 07:45

ARM a Motorolákban

A Motorola a most megkötött szerződés értelmében az ARM mikroprocesszorait fogja használni a DigitalDNA-ban, valamint a Motorola új készülékeinek hardver- és szoftvermegoldásai szintén támaszkodnak majd az angliai központú ARM termékeire.

2000. december 4. 21:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10