Andy Grove kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Andy Grove

A XX. Század legbefolyásosabb magyarja

Ez a hét vallási körökben az elmúlás és a feltámadás, az újjászületés hete, s lehet, hogy - kicsit átevezve a világi vizekre, s kikötve a műszaki tudományok talaján - ennek fényében is érdemes visszatekinteni a héten elhunyt Andy Grove-ra, hogy átérezzük: elmúlása milyen veszteség, az informatika - vagy még pontosabban: az emberi képesség - pedig miképp és hányszor született újjá általa. Amerikai tudósítónk Horváth László és harvardos osztálytársa, az Andy Grove által mentorált Tony Kiehn közösen írták a visszaemlékező sorokat, és jó ís így: a megemlékezés is csak részben magyar, ahogy az Intel vezérigazgatója is csak részben volt az... 

2016. március 25. 15:07

35 éves az Intel

[smallimage 1 left] Az Intel Corporation-nél megkezdődött az a 35 éves fennállást ünneplő globális eseménysorozat, melynek első állomásaként ma csúcstechnológiás termékeket helyeztek el egy - a központban felállított - időkapszulában.

Kulcsszavak: Andy Grove Intel
2003. július 15. 11:26

Egy legenda elköszönt

Az elektronika egyik, ma már legendás alakja, az Intel társalapítója, Gordon Moore hivatalosan bejelentette, hogy „lelép” a vállalat éléről. Gordon Moore távozási szándékát az Intel részvényeseinek éves konferenciáján jelentette be. Moore ezzel egy briliáns karriert zárt le az elektronikai iparban.

2001. május 27. 09:48

Tinédzsereknek adott Intel-ösztöndíjakat Grove

A San Joséban tartott 52. Intel International Science and Engineering kiállításon több középiskolás kapott 50 000 dollár értékű ösztöndíjat Andy Grove-tól, a cég egyik alapítójától és egykori elnökétől.

2001. május 13. 18:14

USA/fejlett technológia - Grove-ajánlások

Andrew Grove, a kaliforniai Intel lapkagyártó óriáscég elnöke szerint az Egyesült Államoknak az eddiginél nagyvonalúbban kellene kezelnie az amerikai egyetemeken diplomázó és az információs technológiai (IT) iparban alkalmazható külföldi fiatalok munkavállalási engedélyezését.

Kulcsszavak: Andy Grove felsőoktatás
2001. február 8. 09:37

Híres magyarok, magyar hírességek

Kulcsszavak: Andy Grove website
2000. január 3. 15:28

Comdex 99

November 15-én immáron húszadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Las Vegas-i Comdex. A rendezvényről készült gyorsjelentésünkből kiderül, hogy Gatesnek még mindig akadnak jó ötletei, de ezek már egytől egyig, akárcsak az IT-ipar többi szereplőjének fejlesztései, az internet irányába mutatnak, vagy ha úgy tetszik, minden gondolat a "dot-com" körül forog.

1999. december 15. 16:01

Intel-jövőkép

Az Intel jelenlegi jövőképét és a következő két évre kitűzött céljait bemutató tájékozatót szervezett szeptember utolsó napján az Intel Magyarország és az Albacomp, s a prezentációt stílszerűen egy balatoni komphajón (mondhatni Alba-kompon) tartották meg, a székesfehérvári rt. legjelentősebb partnereinek részvételével.

1999. október 14. 12:22

CA-World: Grove, Barrett az internetkereskedelemről

A New Orleansban megrendezett CA-World két plenáris előadását Craig Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója és (videokonferencia révén) Andrew Grove, az Intel igazgatótanácsának elnöke tartotta.

1999. augusztus 16. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15