BSA kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: BSA

Az IT-vezetők szerint a licenc nélküli szoftverek használata növeli az adatlopás kockázatát

A magyarországi vállalatoknak üzleti eredményeik javítása és a kibertámadások kockázatának csökkentése érdekében érdemes felmérniük telepített szoftverállományukat, és kerülniük kell a licenc nélküli szoftverek használatát – állítja a BSA idei szoftverhasználatot vizsgáló globális felmérése (Global Software Survey).

2018. június 8. 10:59

A Magyarországon használt szoftverek 38 százaléka jogosulatlanul telepített a legfrissebb BSA felmérés szerint

Feltűnően magas arányban használnak Magyarországon licenc nélküli szoftvereket. Ez annak ellenére van így, hogy a BSA legújabb, szoftverhasználatot vizsgáló globális felmérése (Global Software Survey) szerint egyértelmű a kapcsolat a nem jogtiszta szoftverek használata és a kibertámadások között.

2016. május 25. 10:49

BSA: A felhasználók több mint fele használ kalózszoftvereket

Világszerte a számítógép felhasználók több mint fele (57%) használ kalózszoftvereket. 31%-uk minden esetben, többnyire, vagy alkalomadtán, míg 26% ritkán teszi ezt. Ez csupán néhány adat a BSA kilencedik globális felméréséből, amelyet világszerte majd 15 000 felhasználó bevonásával végeztek.

2012. május 16. 09:10

A számítógépes szoftverlopások értéke 2010-ben megközelítette a 24,5 milliárd forintot Magyarországon

A Magyarországon a személyi számítógépekre jogosulatlanul telepített szoftverek értéke 2010-ben elérte a 131 millió dollárt (24,5 milliárd forint). Az év során a PC-kre telepített szoftverek 41 százaléka illegális kalózmásolat volt – állapította meg a Business Software Alliance (BSA) 2010-es globális szoftverkalózkodásról szóló felmérése.

2011. május 16. 11:50

Nőtt az illegális szoftverhasználattal kapcsolatos bejelentések száma

Az idén 89 százalékkal emelkedett a szoftvergyártók érdekvédelmi szervezete, a BSA magyarországi képviseletéhez beérkező, illegális szoftverhasználattal és szoftverkalózkodással kapcsolatos bejelentések száma - közölte a BSA kommunikációs cége.

2010. december 8. 08:40

Csökkent Magyarországon az illegális szoftverek aránya

A BSA az IDC piackutató céggel együttesen bemutatta az illegális szoftverhasználatról készített, hetedik alkalommal megjelentetett éves globális tanulmányát. A tanulmány 100-nál is több országban követi nyomon az illegális PC-s szoftverek arányának alakulását. A tanulmány megállapításai szerint Magyarországon a személyi számítógépekre illegálisan telepített szoftverek aránya 2009-ben 1 százalékponttal csökkent, és jelenleg 41%-ot tesz ki.  Ezeknek az illegális szoftvereknek a becsült kereskedelmi értéke mintegy 113 millió dollár.

2010. május 11. 16:37

Az internetes biztonság nemzetközi együttműködést igényel

Az európai polgárok nincsenek tisztában azzal, az internetes térben hol is tárolják online adataikat. A felhasználók nem tudták megmondani, kinek a feladata lenne a személyes, online adatok védelme, bár megfogalmaztak igényt a kormányzat, a vállalatok és a felhasználók közötti kapcsolat javítására, valamint az internethasználat kockázatainak ismertetésére és a legjobb gyakorlatok bemutatására.

Kulcsszavak: security BSA adatvédelem
2010. április 19. 13:15

Egy német vállalatnak mintegy 1 millió euróba került az illegális szoftverhasználat

Egy németországi vállalat elismerte, hogy illegálisan használt licenc nélküli szoftvereket több mint 1000 számítógépén. A kártérítésként és a jogtisztaság biztosítása érdekében megvásárolt licencekért fizetett összeg meghaladta az 1,1 millió eurót, így ez lett a második legjelentősebb nagyságrendű eset a BSA Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló régiójában.

Kulcsszavak: BSA
2009. szeptember 3. 11:19

A válság illegális szoftverhasználatra kényszerít

Az IDC elemzése szerint a magyar piacon tavaly az első nyolc hónapban a sokévi stagnálást követően mérséklődött az illegális szoftverhasználat, ám az utolsó 4 hónapban a trend megfordult, s az eredmények romlani kezdtek.

2009. május 14. 08:48

BSA-vizsgálathoz vezet az alkalmazottak bosszúja

A szoftverrendészeti vizsgálatok megszaporodását idézte elő Spanyolországban a gazdasági válság miatti elbocsátási hullám.

2009. április 4. 17:15

Több bejelentést kap a BSA: valószínűleg az elbocsátott alkalmazottaktól is

A Business Software Alliance (BSA) részére több mint 800 bejelentés érkezett 2009 januárjában és februárjában az Európát, Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló (EMEA) régióban, ami 2008 elejéhez képest 8 százalékos emelkedést jelent. Ez a trend a szolgáltatói iparágban volt a legerősebb, majd az építőipar/design, értékesítés/forgalmazás, gépészet, gyártás, valamint a grafikai szektorok követték.

Kulcsszavak: BSA
2009. április 1. 11:49

Tavaly 16 millió font büntetést fizettek az angolok szoftverkalózkodásért

Eddig sokan Kelet-Európát (köztünk Magyarországot is), illetve az ázsiai országokat tartották a kalózkodás melegágyának, azonban úgy látszik, ezen a téren a szigetországot sem kell félteni.

Kulcsszavak: szoftverkalózkodás BSA
2009. március 2. 09:10

Illegális szoftverterjesztés: a bolti eladó sem mentesül

Az elmúlt időszakban jónéhány számítástechnikai kiskereskedelemmel foglalkozó bolt alkalmazottja, illetve vezetője ellen indult büntetőeljárás. Alapos gyanú él arról, hogy ezeknél az üzleteknél illegálisan telepített, illetve „a gépen hagyott” szoftverekkel értékesítettek személyi számítógépeket. Az esetek tavaly szeptembertől indultak ugrásszerű növekedésnek.

2009. február 9. 11:14

Országos konferenciasorozat a szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről

A szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről indított országos konferenciasorozatot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Magyar Szabványügyi Testület. A tájékoztatókból és konzultációs lehetőségekből álló konferenciasorozat egy hónap alatt 9 városban kerül megrendezésre.

Kulcsszavak: BSA BSA-hu APEH konferencia jog
2009. január 29. 17:36

BSA: az illegális szoftver használata az államnak is kárt okoz

Mivel az illegális szoftverek használata nemcsak gyártóknak okoz károkat, hanem az államnak is, ezért csak a kormányzat és az üzleti szféra összefogásával, a hamisításból fakadó veszélyek, kockázatok és károk társadalmi tudatosításával érhető el a jelenlegi helyzet megváltoztatása - közölte a Business Software Alliance (BSA) hétfőn az MTI-vel.

Kulcsszavak: BSA jog
2008. december 16. 12:04

Új szoftvereszköz gazdálkodási módszer a BSA-tól

A SAM Advantage program segítségével a szervezetek könnyebben felelhetnek meg a számos előnyt biztosító nemzetközi szoftvereszköz gazdálkodási szabványnak.

2008. november 18. 12:17

Montenegró, a kalózparadicsom

Egy friss jelentésből kiderül, hogy Montenegróban még mindig jóval magasabb az illegális szoftverek aránya, mint Európa nyugati részein, a statisztikai adatok nem túl bíztatóak.

Kulcsszavak: BSA szoftverkalózkodás
2008. szeptember 19. 20:05

IT versenyképességi rangsor: Magyarország továbbra is a középmezőnyben

Magyarország változatlanul a 28. helyen áll a világon az információs technológiai iparág 2008. évi versenyképességi rangsorában. A középmezőnyben elfoglalt helyezésen különösen az IT infrastruktúra tudatos fejlesztésével lehetne lényegesen javítani - többek között ezt állapította meg az Economist Intelligence Unit által kiadott, a Business Software Alliance (BSA) által támogatott új tanulmány.

Kulcsszavak: trend BSA EIU
2008. szeptember 16. 11:44

A magyarok továbbra is inkább az illegális szoftvert választják

A személyi számítógépekre illegálisan telepített szoftverek aránya 2007-ben Magyarországon 42% maradt, annak ellenére, hogy a globális trend szerint a legtöbb országban csökkent az illegálisan használt szoftverek aránya. Az illegális szoftverhasználat eredményeképpen az iparág veszteségei Magyarországon 12%-kal növekedtek.

2008. május 15. 12:42

Több mint félszáz ország nem védi megfelelően a szellemi tulajdont

A BSA (Business Software Alliance) a szellemi tulajdont létrehozó más iparágakkal közösen 51 olyan országot nevezett meg, amelyek nem teljesítik megfelelően a kreatív munkákat, közöttük a számítógépes szoftvereket is magukban foglaló szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos kötelezettségeiket.

Kulcsszavak: jog BSA-hu BSA
2008. február 22. 10:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

Két új programot hirdet az EIT Digital az innovatív digitális technológia világából érkező pályázóknak. A kezdeményezés célja a deep tech vállalkozások és termékek létrehozásának támogatása (Innovation Factory), valamint digitális technológiai oktatási programok létrehozásának ösztönzése (Entrepreneurial Academy). Az EIT Digital 2022 közös néven futó két programra május 12-ig lehet jelentkezni.

2021. április 8. 14:15