GSM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: GSM

A Kaspersky a Reginről

A Kaspersky Lab Globális Kutató és Elemző Csapata közzétette kutatási eredményeit a Reginről, az első olyan kibertámadási platformról, amely képes behatolni a GSM hálózatokba és ott megfigyeléseket végrehajtani. A mögötte álló támadók világszerte legalább 14 országban törtek fel számítógépes hálózatokat.

2014. november 27. 11:18

NISZ: két pályázó a GSM-R vasúti kommunikációs hálózati tenderen

Két pályázó adta be végleges ajánlatát a GSM-R rendszerszállítási tenderre - tájékoztatta a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. kedden az MTI-t.

2013. július 16. 19:31

Ericsson: helyi kapcsolás az átviteli költségek jelentős csökkentése érdekében

Az Ericsson a GSM bázisállomás termékválasztéka egészében bevezet egy helyi híváskapcsolási funkciót. A lépés célja, hogy a hálózatüzemeltetők igen jelentős megtakarítást érhessenek el az átviteli költségek terén, és ezáltal felgyorsulhasson a hálózattelepítési folyamat a vidéki és távoli térségekben is.

Kulcsszavak: hálózat GSM Ericsson
2007. november 26. 20:01

Mobil Show 2007 szeptember 8-11. között

„Mobil a virtuális világ” – információs és mobil-innovációs kiállítás és vásár nyílik a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

2007. szeptember 5. 14:44

3GSM helyett Mobile World Show

A 3GSM World Congress (világkongresszus) nevét a jövő évtől Mobile World Show-ra változtatják, annak jegyében, hogy az iparág képviselői mellett a média számára is minél vonzóbbá tegyék az eseményt.

2007. június 14. 09:13

1 millió bázisállomás az Ericssontól

Az Ericsson leszállította egymilliomodik GSM-bázisállomását. Ez a tény mérföldkőnek számít a GSM-technológia története szempontjából, amely 1991-es bevezetése óta több mint 2,3 milliárd felhasználó összeköttetését tette lehetővé. Mostanára az Ericsson több mint 100 országban telepített GSM-hálózatot. Az egymilliomodik GSM-bázisállomás tulajdonosa az MTN Nigeria mobilszolgáltató.

Kulcsszavak: Ericsson GSM mobilhálózat
2007. május 14. 14:55

Nyilvános meghallgatás a 2008-ban lejáró GSM-koncessziók miatt

Csütörtökön nyilvános meghallgatást tartott a Nemzeti Hírközlési Hatóság, mivel a három magyarországi mobilszolgáltató közül kettőnek, a Pannonnak és a Magyar Telekomnak 2008. november 4-én lejár a 900 MHz-es GSM koncessziója.

Kulcsszavak: mobilhálózat GSM NHH
2007. április 5. 13:40

Siemens: biometrikus infrastruktúra Svájcban, GSM hálózatbővítés Maliban

Legújabban a svájci állampolgárok olyan útlevelet igényelhetnek, amely tartalmazza útlevélképük elektronikus másolatát, így az útlevél tulajdonosát a tévedés lehetősége nélkül azonosítják.

Kulcsszavak: utazás GSM mobilszolg Siemens
2007. március 10. 12:41

GPS alapú, elektronikus útdíjfizetési megoldás Magyarországon

Az intelligens útdíjfizetési technikának köszönhetően egyre egyszerűbbé válik a használatarányos és így az igazságos útdíj elszámolásának megvalósítása.

2007. február 27. 13:02

3G funkciók 2G mobilhálózatokon?

Az Európai Bizottság azt fontolgatja, hogy megnyitja a hagyományos GSM mobilhálózatok ferkvenciáit olyan alkalmazások, például internetezés vagy mozgókép-továbbítás előtt, amelyek eddig csak a 3G hálózatokon voltak engedélyezve.

Kulcsszavak: GSM EU UMTS
2007. február 14. 21:19

A GSM telefonok is az üzleti kommunikációs rendszerek integrált részesei lehetnek

A NextiraOne Magyarország Kft. elsőként tesztelte és illesztette a magyarországi környezetbe az Alcatel új, Cellular Extension elnevezésű IP kommunikációs szerver szolgáltatását. A megoldás tesztelésében a NextiraOne Magyarország Kft. partnere a Pannon volt.

Kulcsszavak: GSM NextiraOne
2007. január 23. 10:19

3GSM: Barcelona újra várja a mobilvilágot

Február 12-15. között rendezik meg Barcelonábn az idei 3GSM World Congress 07 esményeit, amely előzetes híreink szerint minden eddigi 3GSM eseménynél nagyobb érdeklődést és részvételt vonz majd.

Kulcsszavak: konferencia mobilszolg GSM
2007. január 6. 09:42

Samsung GSM/CDMA hibrid mobiltelefon Kínában

A Samsung egy olyan mobiltelefont hoz forgalomba a kínai piacon, amely ritka módon a GSM és a CDMA platformú hálózatokon egyaránt zavartalanul működik.

Kulcsszavak: CDMA GSM mobiltelefon Samsung
2006. november 14. 07:45

A Nokia-elnök szerint nagy lehetőségek vannak még a mobilpiacon

Jorma Ollila, a Nokia elnöke egy sajtókonferencián úgy nyilatkozott, hogy a mobiltelefonos piac még mindig igen komoly lehetőségeket tartogat a gyártók számára.

Kulcsszavak: GSM mobilszolg trend Nokia
2006. július 2. 10:22

2 milliárd GSM-, 100 millió UMTS-felhasználó világszerte

A GSM-szolgáltatók Nemzetközi Szövetsége (GSM Association) nyilvánosságra hozta legfrissebb felmérési adatait, miszerint immár több mint kétmilliárd személy rendelkezik a GSM-technológiát alkalmazó mobilkészülékkel, és a szolgáltatók által mért évi globális sms-forgalom pedig meghaladja az egybilliárdot is.

Kulcsszavak: trend GSM mobiltelefon UMTS
2006. június 13. 19:48

Nem hang alapú GSM alkalmazások az MSales-től

A GSM készülékek hangon túli felhasználhatósága az adatátviteli technológiák gyors fejlődése, illetve a GSM hálózatok által nyújtott rendelkezésre állási és biztonsági garanciák új, mobil eszközökön igénybe vehető nem helyhez kötött alkalmazások megjelenését biztosítják.

2006. március 21. 14:15

A Swisscom Mobile a Sun megoldásával egyszerűsíti informatikai rendszereit

A Sun Java Identity Management megoldáscsomag felgyorsítja a központi alkalmazások elérését, így egyszerűbben és gazdaságosabban lehet az új hang- és adatátviteli szolgáltatásokat értékesíteni az előfizetőknek.

2006. február 19. 14:05

SIM kártyák laptopokba

Az Intel és a GSM Szövetség (GSMA) azt szorgalmazza, hogy a jövőben minden noteszgép PC rendelkezzen integrált SIM kártyával a könnyebb és sokoldalúbb hálózati alkalmazások érdekében.

2006. február 19. 08:12

Siemens IMS és Sun UltraSPARC bejelentés a 3GSM-en

A héten tartott barcelonai 3GSM Világkongresszuson jelentették be, hogy a Siemens IMS (IP Multimedia Subsystem) kitűnő eredménnyel vizsgázott a GSM Association (GSMA) teszt-sorozatán: problémamentesen működött együtt más vezető mobilgyártók IMS-eivel.

Kulcsszavak: mobilszolg GSM Siemens
2006. február 18. 10:23

A világ első kereskedelmi, tömörített hanghívását teljesen IP-alapú hálózaton keresztül

Az Ericsson és az oroszországi Beeline szolgáltatást üzemeltető VimpelCom vállalat a világon elsőként mutat be a 3GPP szabványon alapuló, tömörített beszéd- és jelátvitelt (SIGTRAN) teljesen IP-alapú, kereskedelmi GSM-hálózaton keresztül.

2006. február 10. 14:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

Az áttörés éve lett 2021 a hazai kriptopiac világában. Az idei esztendőben egymástól függetlenül fél tucat kriptopénz, úgynevezett token elindulásáról döntöttek magyar szereplők. A szerencsés esetben már néhány hónap alatt akár 300-400 százalékos haszonnal kecsegtető virtuális pénz a befektetők fantáziáját is megmozgatta. A legalább százezer főre becsülhető magyar kriptopénz-tulajdonosi kör a hírek szerint nemcsak a világhírű bitcoinból és ethereumból vásárolt be előszeretettel, hanem szívesen költött a magyar fejlesztői csapattal, honlappal rendelkező kriptopénzekre is. Ennek a trendnek egy új, meghatározó állomása lehet, hogy december elején elérhetővé válik az első magyar iparági börze, a New Change Kriptotőzsde.

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

A Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumi elnöke a következő 5 évben Dr. Charaf Hassan lesz, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának nemzetközileg is elismert dékánja. Az új elnök szakmai tapasztalatával is segíti majd a Vodafone Alapítvány digitális kompetenciafejlesztést és társadalmi esélyegyenlőség megteremtését célzó programjait. 

2021. november 18. 16:49