MVM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MVM

Hibrid hajtásmodell, naperőmű tesztelés, nanoszálas gyógyszertechnológia

Öt új labor, két új szolgáltatás, nyolc új technológia, három új termék és öt prototípus született a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) és nagyvállalati partnerei közti, négy éven át tartó, és hamarosan záruló együttműködéséből.  A Siemens, a Nokia, az MVM, a Richter Gedeon és a Rolls-Royce vállalatokkal, valamint az NKFIH támogatásával közel 6 milliárd forintból megvalósult projektben a Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK), a Vegyész- és Biomérnöki (VBK), valamint a Gépészmérnöki Kar (GPK) oktatói és hallgatói kapcsolódtak be. A BME-n már 67 egyetemi laboratórium áll rendelkezésre a nagyvállalati innovációs partnerségek kiszolgálására. 

2021. március 12. 18:05

Jövőre Budapesten találkoznak a legnagyobb sztártudósok?

A mesterséges intelligencia egységes definíciója nem létezik, az azonban biztos, hogy a következő években az élet minden területén egyre több intelligens géppel találkozik majd az emberiség – értettek egyet a Future Talks powered by MVM exkluzív online talk show résztvevői, köztük Neil deGrasse Tyson világhírű sztártudós. A nagysikerű beszélgetés jövőre Budapesten folytatódhat.

2020. december 3. 09:50

Sztárok vallanak élőben a mesterséges intelligenciáról ma 18 órától

Először ül a virtuális kerekasztalhoz a világsztár Neil deGrasse Tyson, Stuart J. Russell, Tilesch György, Buzsáki György és Kishonti László. A sztárszakértők a Future Talks powered by MVM című ingyenes, online, interaktív talk show vendégei lesznek ma, november 30-án 18 órától. A különleges élő műsor angol és magyar nyelven is elérhető lesz, sőt, kérdezni is lehet tőlük az mvmfuturetalks.hu oldalon.

2020. november 30. 14:55

A mesterséges intelligenciáról rendez nemzetközi talk show-t az MVM

Neil deGrasse Tyson, Stuart J. Russell, Tilesch György, Buzsáki György és Kishonti László részvételével kerül sor a Future Talks powered by MVM című ingyenes, online, interaktív talk show-ra november 30-án. A különleges, élő esemény angol és magyar nyelven is elérhető lesz.

2020. november 16. 09:37

A legkreatívabb gyerekeket díjazta az MVM

Önvezető, szenzoros játékbusz, asztaltörlő robot, egyedi erősítő, a büntetőírást egyszerűsítő megoldás, házi légkondicionáló, PET-palackból készült hajó, kartondobozból készült templommodell, érzékenyítő hatású legófilmek, homokozóból készült veteményes, illetve régi tárgyaknak új életet adó ötletek is szerepelnek a 6–14 éves gyerekek innovatív ötleteit kereső MVM EDISON Junior ötletpályázat díjazott alkotásai között.

2020. július 20. 15:49

Kibővült kategóriákkal várja az innovációkat az MVM EDISON startup verseny

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre az MVM EDISON startup verseny, amelyre idén február végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők. A pályázatokat idén több új kategóriában is várja az MVM Csoport. A legjobbak az értékes nyeremények mellett esélyt kaphatnak egy legfeljebb 50 millió forintos magvető befektetésre.

2020. február 7. 11:51

Ötvenmilliós befektetésért versengenek az MVM Edison döntős startupjai

Elektromos meghajtású, napelemes hajó, üzleti célú autómegosztó szolgáltatás, az elektromos autók töltését optimalizáló rendszer, illetve okostelefonos alkalmazás, testreszabható okoslámpa, „ipari napóra”, valamint az energiahatékonyságot és a környezetvédelmet szolgáló komplex rendszerek is szerepelnek az MVM Edison startupverseny idei nyolc döntőse között. Az ötletgazdák akár 50 millió forint befektetést is nyerhetnek ötletük sikerre viteléhez.

2019. május 2. 17:28

Elsőként az MVM NET kapott számtartományt a gépek közti kommunikáció biztosításához

Újabb mérföldkőhöz érkezett az MVM NET Zrt. 450 MHz-es frekvencián LTE MIMO technológiát alkalmazó országos mobil adatátviteli hálózata. 

2016. szeptember 13. 09:03

Energetikai portál indult az energiatudatosság növelése érdekében

Online energetikai oldalt indított az MVM Partner Zrt., a portál célja, hogy növelje a fogyasztók energiatudatosságát és energiahatékonyságra ösztönözzön.

2015. december 21. 17:16

Jordániában épít távvezetékeket az MVM

A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM), a Miniszterelnökség és a  Jordán Hasemita Királyság Budapesti Konzulátusának közös sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy az MVM OVIT Zrt. hamarosan megkezdi a közel 200 kilométernyi nagyfeszültségű távvezeték rendszer megépítését, valamint további, mintegy 60 kilométernyi távvezetékek felújítását a közel-keleti országban. A beruházások értéke meghaladja a 14,5 milliárd forintot.

2014. május 22. 08:16

Díjazták az energiatudatosságot

Minden vállalkozás számára nyitott szakmai konferenciát rendezett az MVM Partner ZRt. a budapesti Öbölház Rendezvényközpontban május 14-én. Kihirdették az idén tavasszal lezárult „A vállalkozások energiatudatosságáért” pályázat eredményét, valamint előadásokkal és kiállítással segítettek azon cégeknek, amelyek energiatudatosabban szeretnének működni. 

2014. május 15. 15:37

Az MVM arany SAP Quality Award díjat nyert

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nél lezajlott bevezetési projektet választották Közép-Kelet-Európa legjobb SAP bevezetésévé.

2014. március 3. 08:40

Energiamérő mobilapp az MVM-től

Idén ősszel 50 éves a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM), amely az okostelefon-használók számára kedveskedik egy energiamérő alkalmazással. Az appot kifejezetten iOS és Android rendszerekre fejlesztettét. A „Mozgásban az energia” névre keresztelt app különlegessége, hogy a telefon tánc, futás, kerékpározás vagy sétálás közben a felhasználó mozgását érzékeli, az energiát kalóriában méri, majd átkonvertálja Wattba.

2013. október 24. 10:27

Ismét a tiszta energia győzedelmekedett

Idén is számos környezetbarát jármű versenyzett az MVM Energia Futamon, amely az Európai Mobilitási Hét kiemelt rendezvénye volt. A különbböző napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Széchenyi téren csaptak össze.

2013. szeptember 23. 10:41

Környezetbarát járművek versenye – MVM Energia Futam

Szombaton harmadik alkalommal rendezi meg az alternatív hajtású, környezetbarát járművek versenyét és seregszemléjét a Magyar Villamos Művek Zrt (MVM). A szeptember 21-ei futamon napelemes autók, különleges prototípusok, átalakított szériaautók, elektromos versenyautók és motorok versenyeznek majd a Lánchíd pesti oldalán, hogy megmutassák: már elérhető közelségbe került a fenntartható városi közlekedés. 

2013. szeptember 17. 16:25

Új karrierportált vezetett be az MVM

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. új, a vállalat honlapjának szerves részeként megjelenő elektronikus karrier megoldást vezetett be, ahol az álláskeresők egységes rendszerben válogathatnak minden, az MVM Csoport társaságainál meghirdetett pozíció között, és jelentkezhetnek is azokra. A karrierportál lehetőséget nyújt általános, pozícióhoz nem kapcsolódó jelentkezésre is.

2013. április 24. 11:19

Új, egységes vállalatirányítási rendszert vezetett be az MVM Csoport

Az MVM Csoport az egész vállalatcsoportra kiterjedő, egységes, átlátható, modern vállalatirányítási rendszert vezetett be az SAP 6.0 formájában, a folyamatok átláthatóságának, javításának és a költségek optimalizálásának érdekében.

2013. január 18. 12:55

Gázkereskedő rendszert vett az MVMP

A multi-utility (több közműves) ellátás irányába elmozduló MVM Partner az IP Systems megoldását választotta földgáz-kereskedelmi tevékenységének informatikai támogatására. A tavalyi évben összesen 11,89 milliárd m3 volt hazánk földgázfelhasználása, ebből a versenypiacon 7,88 milliárd m3 került hasznosításra, míg a háztartások fogyasztása 3,47 milliárd m3 volt.

Kulcsszavak: MVM földgáz IP Systems
2012. május 22. 12:04

MVM-cég az internetes áramkereskedelmi piactér működtetésére

A Magyar Villamos Művek Zrt. a meglévő internetes áramkereskedelmi platformjának, az MVM Piactérnek a működtetésére 120 millió forint jegyzett tőkével Powerfórum Zrt. néven társaságot alapított.

Kulcsszavak: MVM onlineszolg e-commerce
2008. július 2. 09:34

Új oldal, új üzenetek: MVM Partner online

Az MVM Partner nemrégiben megújult honlapja (www.mvmpartner.hu) a szakmai információk megőrzése mellett, a fogyasztókat és üzleti partnereket szólítja meg elsősorban, ennek megfelelően az átalakulást követően a célcsoport igényeinek figyelembe vételével vált strukturáltabbá és letisztultabbá.

Kulcsszavak: MVM onlineszolg website
2006. szeptember 13. 13:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

Meghosszabbított nevezési határidővel 2021. november 8. éjfélig várják a jelentkezésedet az online szakma legrangosabb díjára, az idén 20 éves ’Az Év Honlapja’ pályázatra! A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, blockchain, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 28 kategóriában várja a szakmai zsűri, november 8-án éjfélig. Itt a legjobb lehetőség, hogy megmérettesd Magad a digitális világban!

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

Több új, Magyarországon is elérhető környezetbarát keresési funkciót jelentett be a tegnapi napon a Google vezérigazgatója. 

2021. október 7. 17:13