NAVA kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NAVA

Szabadon megtekinthetők a '40-es évek filmhírei

Papp Laci sorozatban üti ki ellenfeleit, népszerű a női pankráció, divatos a taftruha, és a világhírű bűvész, Rodolfo szórakoztatja a nagyérdeműt. Közben a Vörös Hadsereg hazánkba érkezik, a védekezést a nyilasok vezénylik, Horthy után Szálasi az ország élén, majd Rákosi tűnik fel a politika színterén. Újabb fekete-fehér felvételekkel gazdagodott a Filmhíradók Online gyűjteménye.

2011. március 20. 17:45

Ünnepi egypercesek az ötéves NAVA-tól

450 ezer műsor. Ennyivel gyarapodott a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) televíziós-rádiós gyűjteménye 2006, azaz működésének megkezdése óta.

2011. március 20. 17:31

Interneten az első filmhíradók

Több hasonló kezdeményezés után most eredeti formában, vágatlanul megtekinthetjük az 1931-1943 közötti összes filmhíradót. Az oldalon összesen 63 órányi anyagot és 5183 filmhírt találhatunk a régi idők Magyar Világhíradójából rákereshető formában, köztük a legelső hangos híradót.

Kulcsszavak: NAVA film
2009. november 7. 13:05

Már félezer intézményben érhető el a NAVA gyűjteménye

A Nemzeti Audiovizuális Archívum 2007-re szóló tervei között szerepelt, hogy év végéig országosan 500 NAVA-pont hozzáférést létesítsen. A terv már szeptember elején megvalósul: a Dunakeszin működő Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola az 500. NAVA-pont az országban.

Kulcsszavak: NAVA film oktatás
2007. szeptember 17. 12:02

Jövőre több helyről érhetők el a Nemzeti Audiovizuális Archívum anyagai

A tervek szerint jövőre tovább bővül azoknak a pontoknak a száma, ahonnan elérhetők a Nemzeti Audiovizuális Archívumban (NAVA) tárolt anyagok - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Kulcsszavak: NAVA
2006. december 20. 09:25

Tömegesen nyíló NAVA-pontok

Fél év alatt 100 NAVA-pont nyílt az országban, pedig az Audiovizuális Archívum (NAVA) azt tervezte, hogy egy év alatt hoz létre ennyi külső elérési pontot.

Kulcsszavak: NAVA
2006. július 20. 09:38

NAVA: 8000 órányi tévé- és rádióműsor, film és híradó a neten

Az elektronikus média audiovizuális értékei a nemzeti kulturális és történelmi örökség részét képezik. Megőrzésük a jövő számára legalább olyan fontos, akár a könyvek, a képzőművészeti alkotások, és a zeneművek megóvása és hozzáférhetővé tétele.

2006. április 11. 14:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

A kormány által meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként a válság által sújtott szektorokból kényszerűen kikerülők digitális átképzését 95%-ban fogja támogatni az állam, kamatmentes felnőttképzési diákhitellel segítve a tanulás ideje alatt a megélhetést. Magyarország vezető programozóiskolája, a Codecool üdvözli a kormány döntését és már kidolgozott karriertervezési és átképzési modellel várja a jelentkezőket, hogy a központi források kihasználásával néhány hónap alatt új, jövőbiztos karrierhez jussanak.

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

2020. március 31. 12:57
online sportfogadás