RFID kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: RFID

Mikrochip kerül a mellimplantátumokba

A Veriteq Partners és az Establishment Labs közreműködésével, elsőként és egyedüliként a világon a Motiva melliplantátumokba kerül azonosító mikrochip. Hamarosan Magyarországon is elérhető lest, elsőként a Kontur Klinikán.

Kulcsszavak: megoldás Chip biztonság RFID
2013. október 25. 15:36

Whisky-szűrés okostelefonnal

A tragikus csehországi hamisított égetett szesz történetnek már eddig is számos tanulsága van. A történet újból megerősíti, hogy az élelmiszer hamisítás — például a cipők vagy ruhák hamisításától eltérően — nem pusztán a gyártót és az államot megkárosító tevékenység, hanem a fogyasztó számára életveszélyt jelentő bűncselekmény.

 

2012. október 15. 10:50

Fesztiválozás készpénzmentesen

Az idei nyár kártyás fizetések jegyében telik a különféle fesztiválokon. Tegnap írtunk a hétvégi etyeki Pincefesztivál kapcsán a "Fesztiva" kártyáról, és bár a mai hírünk egy másik cég másik megoldásáról szól, mégiscsak kapcsolódónak érezzük az információt: a Sziget nyári fesztiváljain is egy előre feltöltött (prepaid) kártya lesz hivatalos fizetőeszköz, a Budai Gourmet-tól a VOLT-on és a Heineken Balaton Sound-on keresztül magáig a Szigetig az idei évtől csak és kizárólag a tavaly már kipróbált Fesztiválkártyával lehet majd fizetni.

Kulcsszavak: RFID intelligens kártya
2011. május 27. 14:41

RFID az alagutakban a teherautók biztonságáért

A Siemens alagúttüzek kockázatának, illetve következményeinek csökkentésére szolgáló új technikát fejleszt.

Kulcsszavak: RFID Siemens
2010. június 7. 17:04

Bemutatták a vonalkód utódját

Az olyan jól ismert vonalkódok nemsokára eltűnhetnek az üzletekből és termékek csomagolásáról, helyüket egy mindössze 3 milliméter átmérőjű apró kör alakú címke veheti át.

Kulcsszavak: RFID vonalkód
2009. július 28. 15:30

RFID író-olvasó készülékek ISO funkcionalitással

A Siemens IA (Idustry Automation) divíziója a 13,56 megahertz nagyfrekvenciás tartományban működő RF310R és RF380R RFID író-olvasó készülékeit alkalmassá tette az ISO-15693 szabvány szerinti transzponderek (tagek) kezelésére.

Kulcsszavak: Siemens RFID
2009. január 31. 11:56

Termáltranszferes mobil RFID nyomtató a Zebrától

Az amerikai Zebra Technologies bemutatta a világ első mobil RFID nyomtatóját. A két kivitelben készülő (hordozható P4T, RFID-kompatibilis RP4T) eszközök mind beltéri, mind kültéri alkalmazásnál, így gyártási, szállítási és logisztikai, kormányzati vagy más, nagy mobilitást igénylő területeken is használhatók. A Zebra újítása a mobilitásban rejlik. Az új hordozható nyomtatóval ugyanis bárhol és bármikor lehetővé válik címkék, blokkok nyomtatása.

Kulcsszavak: Zebra printer RFID
2008. december 20. 18:30

Siemens RFID chipek kriptográfiával

Nem hamísítható RFID lapkát fejlesztett ki a Siemens, amellyel mindenfajta árucikk valódisága ellenőrizhető.

Kulcsszavak: Siemens RFID
2008. szeptember 8. 13:29

Bin Laden hamis RFID útlevele

Egy a The Times megbízásából elvégzett kísérlet azt bizonyítja, hogy az elektronikus útlevelek nem biztonságosak, ugyanis még Oszama Bin Ladent sem ismeri fel az ellenőrző rendszer.

Kulcsszavak: RFID security terror
2008. augusztus 8. 20:03

Megkezdik a rádiófrekvenciás nyomkövetős csomagkezelőrendszer tesztelését

A Heathrowt üzemeltető BAA megkezdi a miniatűr RFID rádiófrekvenciás nyomkövetővel ellátott csomagkezelés tesztelését, a hathónapos időszakban először a Dubaiba közlekedő járatokon alkalmazzák a megoldást.

Kulcsszavak: RFID
2008. február 13. 19:47

RFID: Stratégiai együttműködés a Motorola és az Intelleflex között

2008-tól közös fejlesztésű megoldások várhatóak többek között az autógyártásban és egészségügyben.

2007. december 21. 12:09

Repülőtéri poggyászok nyomon követése RFID technikával

München repülőterén tegnap zárult Inter Airport Europe 2007 kiállításon mutatta be először a Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazata új, RFID-alapú poggyász-azonosító rendszerét.

Kulcsszavak: RFID utazás repülés
2007. október 13. 09:21

Zebra RFID-termékek MS BizTalk platformon

A Zebra Technologies bejelentette: új fejlesztésű DSPI (Device Service Provider Interface) megoldása lehetővé teszi a Zebra rádiófrekvenciás azonosító (RFID) termékeinek plug-and-play rendszerű beillesztését a Microsoft BizTalk RFID‑platformba.

Kulcsszavak: Zebra RFID printer
2007. augusztus 20. 10:34

Kereskedők, vigyázat - jönnek az omni-fogyasztók!

Az IBM élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói szokásokat felmérő reprezentatív vizsgálatot folytatott az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Az eredmények új fogyasztói tulajdonságok kialakulását mutatják, amelyek hosszabb távon mélyrehatóan változtatják meg a termelők és forgalmazók kapcsolatait az ügyfelekkel.

Kulcsszavak: IBM fogyasztóvédelem RFID
2007. augusztus 12. 11:22

Mobil kézi terminál RFID-adatok egyszerű gyűjtésére

A Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazatának terméke, a Simatic RF300 RFID (rádiófrekvenciás azonosító) rendszere mobil kézi terminállal bővült.

Kulcsszavak: Siemens RFID
2007. augusztus 5. 11:08

Kéretlen RFID a 2008-as CES-en

Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapó rádiófrekvenciás nyomkövetők a 2008-as CES-en a gyakorlatban is felhasználásra kerülnek, a látogatói kártyákba ültetve mutatják tulajdonosuk mozgását a kiállítási területen, ezzel felkeltve az adatkezelési aggályokat hangoztatók gyanakvását.

Kulcsszavak: CES RFID
2007. július 31. 10:03

Az Intel 10 millió dollárt fektet RFID-be

A processzorgyártó 10 millió dollárt fektetett be egy angliai rádiófrekvenciás chipeket gyártó vállalkozásba, megalapozva ezzel helyét ezen a rohamosan bővülő piacon.

Kulcsszavak: Intel RFID
2007. július 4. 21:07

Nem menekülhetsz! - 100%-os RFID kontrol

Bermudán a világon először minden autót minden időpillanatban nyomon követő RFID rendszer kiépítésére készülnek ami a rádiófrekvenciás technológia csúcsa, vagy éppen a jogvédők rémálma.

Kulcsszavak: RFID security jog autószolg
2007. május 11. 10:24

A Siemens biometrikus infrastruktúrát telepít és működtet a cseh útlevelekhez

A cseh állampolgárok mostantól olyan útlevelet igényelhetnek, amely elektronikusan tárolt arcképüket tartalmazza, és ezzel az útlevél tulajdonosát kétségmentesen azonosítja.

Kulcsszavak: RFID Siemens
2007. május 5. 14:15

RFID a műtőben, MR-felvételek mozgó paciensekről

A Siemes két újabb egészségügyi megoldásáról (RFID, MR) számolt be. A müncheni Rechts der Isar Klinikával együttműködésben, a Siemens IT Solutions and Services (SIS, a Siemens IT szolgáltató ágazata) az RFID technika műtőben való alkalmazási lehetőségeit vizsgálja.

Kulcsszavak: RFID egészségügy Siemens
2007. április 15. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

Szabó Pétert nevezték ki a Microsoft Magyarország új vezetőjének, aki 2022. július 1-től tölti be a pozíciót és irányítja a Microsoft Magyarország tevékenységét.  

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

Mivel sok szempontból rendhagyó, megrázó, felkavaró, mégis különleges évet írunk 2022-ben - a hazai digitális gazdaság is rengeteg változást, gyorsulást és irányváltást élt meg az év első felében –, ehhez igazodik az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért éves csúcsrendezvénye, a MENTA programja is.

2022. június 30. 12:40