Rambus kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Rambus

Megérkezett a Samsung és az eSilicon 14 nanométeres hálózati processzora

A Samsung Electronics, a fejlett technológiájú félvezetők világelső gyártójának legújabb hálózati processzora az eSilicon és a Rambus vállalatokkal történő együttműködés eredménye. 

2017. március 28. 14:52

Pert nyert a Rambus a Hynix ellen

A mai DRAM technológiák jelentős részét először bemutató Rambus jogdíjat kap minden egyes érintett Hynix memóriamodul értékesítése után.

Kulcsszavak: Rambus Hynix +céginfo
2009. február 24. 14:17

Monopolhelyzet teremtése miatt elmarasztalták a Rambust

Az USA versenyhivatala szerint a memóriák terén technológiailag élenjáró vállalat szándékosan törekedett a piac szűkítésére.

Kulcsszavak: jog Rambus
2006. augusztus 3. 09:00

Rambus-Toshiba memóriamegállapodás

A Rambus bejelentette, hogy PC-kbe való memóriaegységekre vonatkozó megállapodást kötött a Toshibával, melynek értelmében a japán vállalat legálisan használhatja a Rambus csúcstechnológiáját.

Kulcsszavak: memória Toshiba Rambus
2006. július 7. 11:36

75 millió dolláros Rambus-AMD licenc-megállapodás

Az ultragyors memóriákról ismert Rambus bejelentette, hogy megállapodást kötött az AMD-vel, miszerint a cég technológiáját használják a processzorok teljesítményének fokozására.

2006. január 4. 10:10

Még gyorsabb XDR grafikus memória a Rambustól

A Rambus bemutatta XDR nagysebességű memória-alkalmazásának következő generációját, az XDR 2-t, amely 8 GHz-es kezdeti órajellel üzemel.

Kulcsszavak: grafikus kártya Rambus
2005. július 8. 12:06

Szupergyors XDR DRAM memórialapkák a Toshiba-tól

A Toshiba bejelentette, hogy megkezdte a világ jelenleg leggyorsabb, 4,8 GHz-es, 512 MB-os XDR DRAM memórialapkáinak tesztelését. A termékek 2005 második felében lesznek kaphatók.

Kulcsszavak: Rambus memória Toshiba
2005. március 30. 19:40

Átfogó licenc-megállapodást kötött az Infineon és a Rambus

Az Infineon Technologies és a Rambus bejelentette, hogy megállapodásra jutott valamennyi köztük eddig fennálló vitás kérdésben, és megegyezett a Rambus szabadalmi portfoliójának licenceléséről az Infineon jelenlegi és jövőbeni termékeiben történő felhasználás céljára.

Kulcsszavak: +céginfo jog Rambus Infineon
2005. március 23. 12:24

Megduplázódott a Rambus nyeresége, jön az XDR

A hírhedt memóriagyártó Rambus közzétette negyedéves pénzügyi mérlegét, melyből kiderül, hogy a tavalyi adatokhoz képest kétszeresére növelte nyereségét, és széleskörben megkezdte a jövő memóriaformátumának, az XDR-nek licencelését.

Kulcsszavak: Rambus
2004. október 16. 05:46

Az EU érvénytelenítette a Rambus fontos szabadalmi jogait

Az Európai Unió szabadalmi tisztviselői érvénytelenítették a nagysebességű memóriákról ismert Rambus egyes mikrochipekre vonatkozó szabadalmi jogait, így a vállalat lemondhat korábbi terveiről, miszerint világszerte dollár-milliárdokat szedne be a rivális memóriagyártóktól jogdíj formájában.

2004. február 16. 21:49

Ma a világ leggyorsabb tármorzsáját a Toshiba szállítja

Szép karácsonyi ajándékot tett magának és a szakmának a karácsonyfája alá a Toshiba. Mint arról a NEWSdeskről érkezett összesen 3 szál, december 24-én kelt hír egyikében olvasható, az 512 megabites tármorzsájuk csatornasebessége 3,2 Gbps.

Kulcsszavak: DRAM Rambus Toshiba
2003. december 28. 15:46

Jövőre érkezik a Rambus XDR DRAM memória

[smallimage 1 left] A Rambus bejelentette, hogy RAM-fejlesztései belátható időn belül tömeggyártásba kerülnek, jövőre megkezdik a forgalmazást.

Kulcsszavak: DRAM Rambus
2003. július 12. 09:36

Rambus Redwood: chipek közötti szupergyors kommunikáció

A nagysebességű memóriáiról ismert Rambus olyan új technológiát dolgozott ki, mely az egymás szomszédságában levő chipek adatcseréjét gyorsítja fel. A megoldás hasonló a HyperTransport, vagy a Rapid I/O rendszerekhez, de sebessége megelőzi azokét.

2003. február 17. 18:51

A Rambus nyert az Infineon elleni fellebbezési perében

A Rambus bejelentette, hogy az amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság, a United States Court of Appeals for the Federal Circuit rá nézve kedvező döntést hozott. A szövetségi bíróság érvénytelenítette Virginia állam bíróságának döntéseit, megerősítette a Rambus számos szabadalomra vonatkozó igényét és arra a megállapításra jutott, hogy a vállalat betartotta az ipari szabványokat kidolgozó szervezet, a JEDEC szabályait.

2003. január 31. 11:44

Rambus-válasz a szövetségi kereskedelmi bizottság panaszára

A Rambus Inc. válaszolt a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) által benyújtott adminisztratív panaszra, amely azzal kapcsolatos, hogy a Rambus 1992-1995 között részt vett egy ipari standardok kialakítására létrehozott bizottságban (Joint Electron Device Engineering Council - JEDEC).

Kulcsszavak: jog Rambus FTC
2002. június 25. 10:00

Antitröszt per indult a Rambus Inc. ellen

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság szerdán antitröszt pert indított a Rambus ellen, mivel a társaság becsapta az ipart, amikor nem hozta nyilvánosságra DRAM technológiákkal kapcsolatos szabadalmait.

2002. június 20. 21:24

A Rambus keresetét ismét elutasította a bíróság

A memóriák kifejlesztésének terén úttörő Rambus perben kérte a bíróságot, hogy kártérítést kérhessen az Infineon Technologies-től szabadalmainak felhasználásáért, ám az SDRAM és DDR RAM gyártása során a bíró szerint a német cég csak közhasználatú ipari szabványokat használt fel.

Kulcsszavak: Infineon jog Rambus +céginfo
2001. november 27. 20:10

A Rambus bemutatta a Yellowstone-t

A Rambus DRAM memóriákról ismert Rambus Inc. lerántotta a leplet arról a Yellowstone elnevezésű, chipek közötti adatátviteli technológiáról, amely 3,2-6,4 GByte/s sebességet ígér.

Kulcsszavak: adatátvitel Rambus
2001. október 23. 15:59

Új technológiákat jelentett be a Rambus Inc.

A Rambus Inc. mindent megtesz azért, hogy a Rambus DRAM memóriák ne veszítsék el támogatásukat, és a technológia a jövőben is versenyképes maradjon. A társaság a héten több új, teljesítménynövelő technológiát is be fog jelenteni.

2001. szeptember 11. 21:11

Sun, Rambus: szabadalmakat titkoltak el?

A Federal Trade Commission vizsgálatot indított a Sun Microsystems, Unocal és Rambus társaságok ellen annak megállapítására, hogy a cégek titkolnak, illetve titkoltak-e el illegálisan szabadalmakat.

Kulcsszavak: Rambus Sun jog FTC
2001. szeptember 10. 22:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10