Transmeta kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Transmeta

Takarékosabb nVidia termékek Transmeta technológiával

Az nVidia 25 millió dollárért olyan technológiát licencel a Transmetától, amely lehetővé teszi az egyre népszerűbb minilaptopokba és más hordozható eszközökbe való, még energiatakarékosabb csipek gyártását.

Kulcsszavak: nVidia Transmeta processzor
2008. augusztus 9. 18:28

Szegényebb lett a CPU-k világa, búcsúzik a Transmeta

A vállalat, mely olyan időkben, amikor minden más gyártó a megahertzeket hajszolta, a fogyasztók igényeit figyelembe vevő takarékos mobilprocesszorokat készített, most hivatalosan is kiszállt a CPU-gyártásból.

Kulcsszavak: Transmeta
2007. február 12. 21:15

A Transmeta feladja, ha nem talál partnereket

Az úttörő technológiáról ismert, ám ezeket készpénzre váltani képtelen processzorgyártó csökkenti termelését, és partnereket keres, különben elodázhatatlan a cég megszűnése.

Kulcsszavak: +céginfo Transmeta
2005. január 23. 21:05

A Transmeta kivonul a mikroprocesszor-piacról

A Transmeta mobilprocesszor-gyártó az utolsó négy évben sok millió dollár veszteséget halmozott fel a lapkák késése és sikertelensége miatt.

Kulcsszavak: Transmeta
2005. január 6. 10:02

Új Transmeta processzor, csökkentett bevételi tervek

A kis energiafelvételű processzorairól ismert Transmeta bemutatta legújabb, 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott processzorát, ám egyben figyelmeztette befektetőit, hogy várható bevételei alacsonyabbak a vártnál.

2004. szeptember 14. 09:48

Az első hordozható PC Efficeon TM8800 lapkával

A Sharp bevezette a világ első olyan hordozható PC-jét, amely a Transmeta Efficeon TM8800 mikroprocesszoron alapul.

Kulcsszavak: Transmeta notebook Sharp
2004. szeptember 13. 12:43

Az első hordozható PC Efficeon processzorral

Az USA-ban már kapható az első olyan hordozható PC, amely az új Transmeta Efficeon TM8600 lapkán alapul.

Kulcsszavak: notebook Sharp Transmeta
2004. március 17. 08:55

Januárban érkeznek a 90 nm-es Efficeon lapkák

A Transmeta Corporation bejelentette, hogy a Fujitsu januárban kezdi meg a 90 nm-es Efficeon lapkák mintáinak szállítását.

Kulcsszavak: lapka processzor Transmeta
2004. január 3. 18:11

Az első Efficion alapú hordozható PC

A Transmeta az ősszel fedte fel az Efficion néven bevezetett mikroprocesszor részleteit. Most a Sharp úgy döntött, hogy az 1 GHz-es Efficeon lapkát a Muramasa PC-MM2-5NE hordozható PC-be építi be.

2003. december 11. 12:40

Új részletek a Transmeta Efficeonról

A Transmeta felfedte legújabb, alacsony fogyasztású és hőtermelésű mikroprocesszora, az Efficeon technikai részleteit.

Kulcsszavak: Transmeta processzor
2003. október 16. 08:30

Efficeon: A Transmeta nagy visszatérése?

[smallimage 1 left]Még az idei évben megjelenik a Transmeta következő generációs processzora, az Astro kódnevű magra épülő Efficeon, amelyhez a társaság komoly reményeket fűz a notebook és Tablet PC piacon.

Kulcsszavak: Transmeta processzor
2003. augusztus 12. 23:07

Új Transmeta-lapka szeptemberben

A Transmeta szeptemberben vezeti be a következő generációs Astro lapkát. Az új processzoron alapuló első termékek, az év vége előtt kerülnek piacra.

Kulcsszavak: Transmeta processzor
2003. július 23. 14:25

Állást változtat a Linux atyja, Linus Torvalds

Linus Torvalds, a szabad forráskódú Linux operációs rendszer atyja megválik a kaliforniai Transmeta áramkörgyártó cégtől és teljes egészében a Linux kereskedelmi célú felhasználását célzó továbbfejlesztése irányításának szenteli idejét az IBM, a Hewlett-Packard, az Intel és a NEC által alapított Open Source Development Lab (OSDL) cégnél.

Kulcsszavak: Transmeta opsys Linux
2003. június 18. 09:45

A Linux alapú PC-ket népszerűsíti a Transmeta Kínában

A processzorgyártó Transmeta Corp. megállapodást kötött a kínai Chinese 2000 Holdingsszal olcsó, Linux alapú PC-k, notebookok és set-top boxok kifejlesztéséről és forgalmazásáról.

Kulcsszavak: Linux Transmeta Kína
2003. június 15. 08:01

Biztonság: költségcsökkentő integrált chipek

A Cavium Networks és a Transmeta Corporation egymással párhuzamos fejlesztéseket folytat annak érdekében, hogy a számítógépes biztonságra fordított összegek integrált biztonsági chipek alkalmazása révén a közeljövőben akár jelentős mértékben is csökkenthetők legyenek. Az összes kommunikációs piaci szegmens közül a biztonsággal foglalkozó tekinthető a legnagyobbnak, azonban mivel az ebben a szegmensben alkalmazott technológiák relatíve sokba kerülnek, sok vállalat e tekintetben költségcsökkentésre kényszerül - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Syed Ali, a biztonsági chipek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Cavium Networks elnök-vezérigazgatója.

2003. január 21. 21:43

Transmeta: Biztonsági megoldások a TM5800-ban

A Transmeta kedden bejelentette, hogy a közeljövőben beágyazott biztonsági funkciókkal kívánja ellátni Crusoe TM5800-as processzorainak egyes változatait.

2003. január 15. 08:01

Láthatáron a második generációs Crusoe chip, az Astro

Az elmúlt egy-másfél esztendőben nagyon komoly problémákkal küszködő Transmeta 2003-ban egy teljesen új fejlesztésnek számító mikroprocesszorral, név szerint az Astróval kíván visszavágni a konkurenciának.

2002. november 19. 21:20

Kínában fejleszt a Transmeta

A Transmeta szövetséget kötött a kínai SVA Group elektronikai vállalattal, olyan noteszgépek kifejlesztésére, melyek a Crusoe TM8500 processzorra épülnek. A cél a kínai piac meghódítása.

2002. október 16. 20:20

Transmeta: nagy veszteség és 40 százalékos munkaerő-leépítés

A különböző rendkívül alacsony fogyasztású mikroprocesszorairól ismert Transmeta képviselői a napokban bejelentették, hogy a cég veszteségeinek növekedése arra kényszeríti a Transmeta vezetőségét, hogy a közeljövőben mintegy 40 százalékos munkaerő-leépítésre kerítsen sort, melynek keretein belül körülbelül 200 Transmeta-alkalmazott kerül az utcára.

2002. július 20. 06:21

Tovább késnek az új Crusoe processzorok

A hordozható számítógépekbe, valamint nagysűrűségű szerverekbe szánt, alacsony fogyasztású és minimális hőtermelésű processzorairól ismert Transmeta mostanság nagyon komoly problémákkal küszködik, így sokakat egyáltalán nem lepett meg az a napokban nyilvánosságra hozott Transmeta nyilatkozat sem, melyből kiderül, hogy a chipgyártó cég utolsó negyedéves bevétele mindössze 1 millió dollár körül alakul majd.

2001. december 13. 22:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

A jubileumi, harmincadik MENTA 2023 – NEXT30! konferencián adta át IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége az egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett Év menedzsere-díjat. A 2023-as díjazott Patay Szabolcs, a fejlett járműkommunikációs technológiákat fejlesztő magyarországi startup, a Commsignia ügyvezető igazgatója.

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

A tudás átadásának, a személyes fejlődés támogatásának egyik leghatékonyabb formája a mentorálás, azaz amikor rutinos szakemberek kevésbé tapasztalt embereket vesznek „szárnyaik alá”, segítve őket az élet számos területén. A világ egyik vezető pénzintézetének budapesti központjában már sok éves hagyománya van mindennek, a mentorálás kultúrája náluk a mindennapok része. 

2023. szeptember 18. 13:16